HomeEconomiaSant Jaume d'Enveja incentiva la rehabilitació d'habitatges per a posar-los a lloguer

Sant Jaume d’Enveja incentiva la rehabilitació d’habitatges per a posar-los a lloguer

El Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat una nova ordenança que proposa una sèrie de bonificacions fiscals per tal de promoure i incentivar la rehabilitació d’habitatges desocupats i que estos puguen estar destinats al mercat de lloguer a través de la borsa municipal d’habitatges de lloguer assequible.

Els incentius consisteixen en una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions Instal·lacions i Obres i en la reducció de la taxa al mínim per totes aquelles sol·licituds de llicències o comunicacions d’obres que es presenten a l’Ajuntament, amb l’objectiu de rehabilitar un habitatge desocupat i que faça més de 30 anys que estiga construït amb l’objectiu de posar-lo a lloguer a un preu mensual assequible. També s’obtindrà el 95% de bonificació de l’IBI de l’habitatge rehabilitat dels mesos en què l’habitatge estiga llogat. Per tal de poder beneficiar-se dels incentius, l’habitatge haurà d’estar inscrit a la Borsa d’Habitatges de Lloguer Assequible de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja.

Segons ha expressat el govern municipal, cada vegada al municipi de Sant Jaume hi ha més habitatges en desús que s’estan deteriorant. “Només cal donar una ullada pels diferents carrers del poble i veurem la quantitat d’habitatges en desús que existeixen, sobretot habitatges que porten molts anys construïts. Són habitatges en molts casos heretats o de familiars que ja no hi viuen”.

Des del consistori consideren una “llàstima que es perden estos habitatges tan característics del nostre poble”, alhora que recorden que l’estat de deteriorament de molts d’estos habitatges contribueixen a donar una mala imatge del poble. A més, recorden que estos habitatges en desús que es van deteriorant “són els més susceptibles de ser ocupats de manera il·legal”, i de fet ja s’ha evitat alguna ocupació d’este tipus per part de la Policia Local.

Actualment, a Sant Jaume d’Enveja gairebé no existeix mercat d’habitatges de lloguer, i menys d’habitatges aïllats i en planta baixa. Això fa que els preus dels pocs habitatges que hi ha per llogar siguen alts. Amb l’objectiu de generar mercat d’habitatges de lloguer a preus assequibles perquè tothom hi puga accedir, de millorar la imatge del municipi i de minimitzar les ocupacions fora de la legalitat, es proposa aquesta nova ordenança que té per objectiu incentivar la rehabilitació d’habitatges vells i desocupats i posar-los per a llogar.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 49

Últimes notícies