HomeEconomiaDeltebre aprova el pressupost més elevat de la seua història amb 21.580.000...

Deltebre aprova el pressupost més elevat de la seua història amb 21.580.000 milions d’euros

21.580.000 € milions d’euros és la xifra del pressupost de l’Ajuntament de Deltebre per al vinent any 2023. La xifra més alta de la història, que augmenta en un 4% respecte a l’any anterior i que permetrà consolidar els pilars de l’acció de Govern i també els alts nivells d’inversió al municipi.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “este pressupost donarà continuïtat a l’acció de govern d’Enlairem. És a dir, ens permetrà continuar transformant el nostre municipi, al costat dels veïns i veïnes, i fer front a aquelles accions i inversions que ens ajuden a resoldre problemes històrics i estructurals”.

En l’àmbit d’inversió, es preveuen 7.000.000 € i es contempla la recuperació de la Cambra Arrossera, actuació per la qual s’ha aconseguit una subvenció dels fons Next Generation, l’arranjament de la Plaça Vint de Maig, les obres del Passeig del Carrilet, un Parc d’Skate, un mirador al Molí dels Mirons, la urbanització i pavimentació de carrers o bé, entre d’altres, la planificació de l’alberg d’animals i del camp de tir.

Més enllà d’estes inversions, el pressupost continua consolidant els pilars bàsics de l’acció del Govern municipal com són el cas de la Imatge de Poble, on la suma d’inversió i manteniment suma més de 10.000.000 €. També, podem parlar de les Polítiques Socials, on amb una dotació superior als 400.000 € es consoliden els ajuts i l’EuroDelta.

La Dinamització Econòmica, amb especial reforç a l’acció comercial i a l’enfocament turístics, contempla una inversió de més de 500.000 €. I, finalment, la Cohesió Social, on més d’1.200.000 € es destinaran a polítiques d’igualtat i gènere, ensenyament, foment cultural, joventut, gent gran, teixit associatiu, esport i benestar, etc.

El pressupost ha estat aprovat amb els vots favorables d’Enlairem Deltebre, i no s’ha comptat amb els vots dels grups de l’oposició, ja que aquests s’han absentat del plenari municipal abans de la votació com a queixa per no tenir en compte les seues aportacions al pressupost, malgrat que aquestes no s’han arribat a debatre a l’haver abandonat la sessió.

L’alcalde de Deltebre ha demanat disculpes a la ciutadania “per l’actitud dels grups de l’oposició, per intentar generar crispació i també per evitar el debat seré d’una qüestió tan transcendental com el pressupost de l’any 2023 i accions de futur del nostre municipi”.

Pel que fa a l’endeutament de l’administració, el pressupost contempla una ràtio d’endeutament del 58%, sempre que se sol·licite íntegrament un préstec d’1.199.465,75 €, el qual no es preveu executar completament. Finalment, també es contempla una amortització d’1.208.000 € de préstecs concretats i també es preveu l’atorgament de fins a gairebé 4.000.000 € en subvencions d’altres administracions per a inversió directa. Una xifra, aquesta última, que duplica a la de l’any anterior. En aquest punt, Soler ha destacat que “la gestió realitzada a l’Ajuntament de Deltebre ens permet presentar un pressupost que duplica el de l’any 2014. I això sense pujar la pressió fiscal a la ciutadania, sinó prioritzant les despeses i cercant subvencions d’altres administracions per fer front a les diferents inversions que pressupostem”. Abans del debat del pressupost, el plenari ha aprovat la proposta de les ordenances fiscals, este cas amb el vot favorable d’Enlairem, l’abstenció del PSC i el vot contrari d’ERC.

Estes ordenances contemplen la congelació dels tributs municipals per aquest any 2023, encara que introdueixen petits canvis i modificacions en algunes taxes i preus públics. Un exemple dels quals és l’ordenança de serveis urbanístics, que s’adapta per a l’impuls del desenvolupament del POUM, i també la continuació de les adaptacions i bonificacions dels usuaris del Centre Esportiu del Delta.

Finalment, en el plenari també s’ha aprovat el text refós de l’ampliació del Pla Especial del Port, per a la seua derivació a Urbanisme per a la seua posterior aprovació definitiva. Este punt es va aprovar per unanimitat amb els vots d’Enlairem, i sense comptar amb la participació dels grups de l’oposició en absentar-se del plenari.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 48

Últimes notícies