HomeSense categoriaSant Jaume geolocalitza totes les edificacions aïllades per a una ràpida actuació...

Sant Jaume geolocalitza totes les edificacions aïllades per a una ràpida actuació en casos d’emergència

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha presentat esta setmana el projecte de geolocalització de masies i edificacions rurals, ubicades dins del terme municipal.

L’objectiu és tenir identificades les edificacions rurals per a garantir una ràpida resposta en les actuacions en els àmbits de la seguretat i les emergències. “Al nostre municipi hi ha una dispersió important de masies i magatzems, amb una activitat agrícola important” ha explicat l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, que insistix que davant esta singularitat, la localització de determinades partides en casos d’emergència sovint és complicat i la Policia Local ha d’esperar els cossos d’emergència a l’entrada del poble per a poder-lo guiar fins al lloc de l’emergència.  A partir del catàleg d’edificacions rurals, elaborat durant la redacció del Pla d’ordenació urbanística municipal, la Policia Local de Sant Jaume ha fet un treball de camp per a identificar les edificacions habitades o amb activitat i geolocalitzar-les en un mapa. Ara es lliurarà a tots els propietaris una matrícula amb una codificació que servirà per a informar de la localització. “Amb este sistema millorem el servei i la resposta en casos d’emergència”, ha insistit l’alcalde, ja que a través de les coordenades UTM es permet vincular cada codificació amb el Google Maps i així traçar la ruta d’arribada més ràpida al lloc d’emergència. 

 

Sant jaume, municipi pioner

Sant Jaume ha estat el primer municipi de les Terres de l’Ebre a implantar este sistema que el Departament d’Interior vol fer extensiu a la resta del territori per a garantir una millor resposta dels cossos de Bombers, dels Mossos d’Esquadra, i de Protecció Civil davant qualsevol situació d’emergència. De fet, en pocs dies està previst que hi haja reunions operatives per a fusionar dades entre els serveis d’emergència i seguretat de la Generalitat i la Policia Local de Sant Jaume. Tot just esta setmana el Departament d’Interior ha presentat al Consell d’Alcaldes del Baix Ebre -fa unes setmanes ho va fer al Montsià- la implantació del Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya, el SIGESCAT, que té per objectiu identificar amb targetes codificades els masos i cases aïllades de la comarca per a facilitar la resposta dels cossos de seguretat i emergències. “Per a tirar endavant amb este projecte ens cal la col·laboració imprescindible dels municipis”, ha assegurat el cap de Protecció Civil de les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso, ja que ha insistit que són els ajuntaments els que han de facilitar el catàleg d’edificacions aïllades georeferenciades per a poder encreuar les dades amb els cossos de seguretat. “Sant Jaume d’Enveja ha estat el primer municipi a fer la faena”, ha insistit Alonso, que ha recordat que el cas d’este muncipi servirà de model i exemple a seguir per a la resta d’ajuntaments. 

Alonso ha insistit que este sistema “millorarà la qualitat de la resposta dels cossos de segruetat i emergència” i és que ha insistit que els propietaris d’edificacions aïllades disposaran d’una matrícula amb una codificació que en cas d’emergència donarà informació al  112 de la localització exacta. “Només facilitant el número de referència del codi al 112, l’operador ja tindrà automàticament informació sobre la situació exacta de la partida. Però, a més, a este codi es pot associar molta altra informació com, per exemple, si l’edificació compta amb dipòsit de gas o gasoil. Això en cas d’incendi aporta molta informació als bombers de quin servei activar”, diu Alonso. Des del Departament d’Interior s’ha animat els ajuntaments a avançar en el llistat d’edificacions aïllades per a poder implantar este sistema a tot el territori a mitjà termini. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + = 12

Últimes notícies