HomeSense categoriaEl llibre ‘Generació #LoRiuÉsVida’ de Núria Caro i Àlex de la Guia,...

El llibre ‘Generació #LoRiuÉsVida’ de Núria Caro i Àlex de la Guia, a la venda el dia 16

El dimecres passat es va donar a conèixer la portada del llibre Generació #LoRiuÉsVida, una “biografia del jovent en temps de lluita a les Terres de l’Ebre”, escrit per Núria Caro, fotoperiodista del Setmanari l’Ebre, i Àlex de la Guia, químic ambiental. El llibre, editat per Cossetània, i amb pròleg d’Arturo Gaya i de Josep Bordes, sortirà a la venda el dia 16. 

El llibre parla de la implicació amb el territori que ha marcat el jovent d’una generació i ha donat lloc a diverses protestes socials Generació #LoRiuÉsVida, d’Àlex de la Guia i Núria Caro,reivindica les lluites de les Terres de l’Ebre.

Generació #LoRiuésVida parla de la implicació amb el territori que ha marcat el jovent d’una generació i detalla diverses protestes socials fins a les més actuals: el Transvasament, el cementiri nuclear, el projecte Castor, la lluita per a un transport públic digne, la descontaminació del pantà de Flix i el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre: un territori que comença a tenir veu 

Fa 18 anys va néixer la Plataforma en Defensa de l’Ebre, un fet que va marcar un abans i un
després en la gent de l’Ebre. La lluita de la PDE va fer despertar un sentiment de territori, un orgull ebrenc i una identitat ebrenca, que fins aquell moment no s’havia vist. La PDE va ensenyar als ebrencs i les ebrenques que existien i que si  s’unien podrien aconseguir els seus objectius. Tot i això, la lluita a l’Ebre no s’ha limitat a defensar el riu; els darrers 18 anys s’hi han patit moltes altres agressions. De fet, un bon resum del llibre seria la frase de Pepet i Marieta «No arriben les subvencions, ni trens a les estacions, només grues, parcs eòlics, nuclears i camps de golf».

Aquest llibre és el relat de la majoria d’aquests atacs a les Terres de l’Ebre i la lluita que es va dur a terme per frenar-los, és la biografia i la mirada d’una generació que va créixer enmig de les protestes socials. Així mateix, aquest llibre vol aportar una mica d’esperança per al futur del territori i el seu jovent, que és la principal riquesa de tots els territoris i ha de ser el seu motor. 

El llibre es podrà trobar a partir del dissabte dia 16 de març a les llibreries d’arreu del territori i molt prompte faran la primera presentació, també firmaran els exemplars a la secció de la fira del llibre el dia 30 de març, amb motiu de la celebració dels 18 anys de la PDE a Amposta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies