HomeSense categoriaSanta Bàrbara proposa crear una via cicloturística circular a la comarca...

Santa Bàrbara proposa crear una via cicloturística circular a la comarca del Montsià

L’Ajuntament de Santa Bàrbara ha proposat la creació de la Via Verda del Montsià, un projecte que en una primera fase uniria Roquetes amb Freginals aprofitant la via fèrria en desús des de 1996.

La proposta s’ha fet arribar al Consell d’Alcaldes del Montsià i proposa la creació d’una via cicloturista circular que des de Freginals es podria estendre per camins rurals fins a arribar a Ulldecona, i connectar amb el Camí Fluvial del Sénia, actualment en construcció. Finalment, a més llarg termini, s’habilitaria una via de retorn per la costa, passant per les Cases d’Alcanar,la Ràpita, Sant Jaume i Amposta, fins a arribar a Mianes, fins a completar una ruta circular de 75 quilòmetres. 

Des de Santa Bàrbara reconeixen que el projecte necessita la implicació de tota la comarca a través del Consell Comarcal, “per a poder fer realitat un projecte que en major o en menor mesura ens beneficiaria a tots”, assegura l’Ajuntament a través d’un comunicat. 

Per l’Ajuntament de Santa Bàrbara la creació d’esta via cicloturista circular permetria aprofitar “la dinàmica creixent de la Via Verda del Baix Ebre i la Terra Alta”, que el 2018 va registrar més de 40.000 usuaris. La proposta preveu desviar part d’este flux de cicloturistes per la via verda del Montsià i posar en valor els atractius turístics de l’interior de la comarca i “ser la guspira per a la creació de noves empreses turístiques, cases rurals o restaurants”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies