HomeFestesSe recupera el concurs de menjadors de baldanes després d’anys sense fer-se...

Se recupera el concurs de menjadors de baldanes després d’anys sense fer-se a la Fira de l’Oli de Jesús

La Fira de l’Oli de Jesús recupera el concurs de menjadors de baldanes on podran participar persones majors de 18 anys. Tindrà una durada de 25 minuts i guanyarà la persona que haja menjat més quantitat de baldanes en pes. En cas d’empat entre dos o més participants, estos faran un desempat que durarà 10 minuts més. Si després d’este temps persistix l’empat, se continuaran fent desempats fins que quede un guanyador.

  • CONCURS D’ALLIOLI

És un dels clàssics convocats en dos formats, per a majors de 18 anys i per a menors de 17 anys. Tenen 25 minuts per a fer com més allioli millor, i tenen l’obligació de començar a fer l’allioli al morter i fer-ne un mínim d’una morterada, després poden continuar fent-ne al ribell. Al participant que se li talle l’allioli pot tornar a lligar-lo amb els ingredients dixats per l’organització (pa, aigua i sal) o tornar a començar a fer-ne de nou. Per a la pesada final només se classificarà l’allioli que estiga lligat.

  • CONCURS AROMÀTIC

Està reservat als Mestres del Morter, persones que han guanyat el concurs d’allioli en edicions anteriors i que com a tals formen part de la Confraria de Mestres del Morter. Aquí un jurat qualificat decidirà el guanyador pel gust, mai per la quantitat.

  • CONCURS OLIVES POSADES CASOLANES

Està obert a tothom i cal portar com a mínim 400 o 500 grams d’olives de la classe que el concursant vulga. Hi haurà dos categories, negres i verdes, i qui guanye haurà de donar la fórmula de les seues olives.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

60 + = 63

Últimes notícies