HomeTerres de l'EbreSegons un estudi de la URV els aliments manipulats amb condicions higièniques...

Segons un estudi de la URV els aliments manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris

TERRES DE L’EBRE // Un equip del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la Universitat Rovira i Virgili ha revisat la literatura científica disponible sobre la transmissió dels virus respiratoris a través dels aliments contaminats i han arribat a la conclusió que els virus respiratoris no es transmeten a través dels aliments si aquests han estat tractats amb condicions higièniques. La investigació ha demostrat que la temperatura de cocció és una forma eficaç d’inactivar aquests virus, ja que les altes temperatures en disminueixen significativament l’estabilitat i la infectivitat. En l’estudi també s’han revisat les condicions ambientals que poden perjudicar l’estabilitat dels virus respiratoris.

L’informe apunta que, encara que alguns aliments frescos -fruites i verdures- podrien actuar com a transmissors de virus o bacteris, l’habitual rentat previ al consum eliminaria la possibilitat d’infecció. Les mesures de prevenció i unes estrictes pràctiques d’higiene per als treballadors involucrats en els processos de manipulació d’aliments així com per als consumidors són essencials per garantir la seguretat, segons l’estudi.

Finalment, la investigació determina que menjar en restaurants que compleixin amb tots els protocols establerts no ha de suposar riscos d’infecció. Els autors de l’estudi consideren que aquesta conclusió pot ser especialment important per als qui senten certes reticències en menjar en aquests establiments.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

26 + = 31

Últimes notícies