HomeSalutS’incrementen els centres docents de la Unitat Docent de Medicina Familiar i...

S’incrementen els centres docents de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de l’Ebre

El dia 1 de juny s’ha comunicat la Resolució del Ministeri de Sanitat per la qual s’incorporen a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Tortosa-Terres de l’Ebre el Centre d’Atenció Primària Amposta i el Punt d’Atenció Continuada Santa Bárbara, i els consultoris locals d’Arnes-Prat de Comte, Torre de l’Espanyol, Ascó, Vinebre, Rasquera, Camarles i Xerta.

Este augment de dispositius implica l’acreditació del CAP Amposta com a centre docent i la consegüent assignació de residents perquè s’hi formen com a especialistes de medicina familiar i comunitària durant els 4 anys.

Pel que fa als consultoris locals on es fa la rotació de medicina rural, que és part obligatòria en l’itinerari formatiu dels futurs metges especialistes en medicina familiar i comunitària, els nous consultoris acreditats se sumen als actuals de Bitem, Tivenys i la Galera.

En este punt cal dir que la Unitat també col·labora en la rotació de residents d’altres unitats docents de Catalunya interessats a fer-la a les nostres terres.

La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Tortosa-Terres de l’Ebre es va constituir el 1984. Va ser la primera creada a la província de Tarragona i la tercera de tot Catalunya, i al llarg dels anys ha treballant intensament per a incrementar la seua capacitat docent.

Actualment, està formada per 5 centres d’atenció primària: CAP El Temple, CAP Deltebre, CAP Baix Ebre, CAP Roquetes i CAP Amposta amb 17 tutors acreditats. Avui dia s’hi estan formant 27 residents i esperem l’arribada dels 12 nous residents de primer any a finals de juny.

Des de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut Terres de l’Ebre felicitem i donem les gràcies a Beatriz Satué, cap de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Tortosa-Terres de l’Ebre, i a Emma Forcadell, coordinadora de l’Àrea del Coneixement de l’ICS a les Terres de l’Ebre, així com a totes les persones que estan implicades en la formació dels residents, perquè la funció de cadascú és imprescindible per a impartir una docència de qualitat i posar el nostre territori al mapa de la formació sanitària especialitzada.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies