HomeSocietatS’inicien els treballs per instal·lar la planta d’òsmosi a Ulldecona

S’inicien els treballs per instal·lar la planta d’òsmosi a Ulldecona

Tècnics d’Agbar ham començat a treballar en la instal·lació de la planta d’òsmosi per filtrar i eliminar els nitrats de l’aigua a través de membranes semipermeables al terme municipal d’Ulldecona.

La maquinària s’ubica al mateix punt on es troben els pous i el dipòsit que abasteix a la població. Actualment, els nivells de concentració de nitrats segueixen lleugerament per damunt dels 50 mg/l permesos per la normativa vigent per al consum de boca. Durant els pròxims dies es realitzaran les proves i analítiques necessàries per a garantir la bona qualitat de l’aigua.

Segons ha explicat l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, la instal·lació de la planta d’òsmosi inversa és una solució provisional fins a tenir implementades les mesures definitives. I ha volgut assenyalar que “a mitjà i llarg termini hi ha dos opcions combinades damunt la taula com són la millora de la connexió entre el dipòsit des d’on se subministra Ulldecona i el del Barri Castell i també un nou punt alternatiu de captació, és a dir, un nou pou per garantir el subministrament a tots els nuclis de població del municipi”.

Cal recordar que no és recomanable utilitzar l’aigua de l’aixeta per beure o cuinar, però si es pot fer servir per a altres tasques domèstiques com dutxar-se o netejar. Les analítiques de l’aigua subministrada als Valentins, al Barri Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana estan dins dels paràmetres normals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 43

Últimes notícies