HomeCulturaSis artistes participen en una nova edició “Els Ports, Natura i Art”,...

Sis artistes participen en una nova edició “Els Ports, Natura i Art”, el projecte d’art efímer de lo Pati al massís del Port

La pell del massís del Port, concretament l’itinerari de la Cova de Picasso d’Horta de Sant Joan, experimentarà aquest diumenge, 12 de maig, una nova intervenció artística.

Es tracta del projecte “Els Ports Natura i Art” de Sergi Quiñonero que compta amb el suport Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i que enguany compta també amb la gestió tècnica de Nani Blasco. La proposta manté el format dels anys anteriors: una passejada diürna per la zona dels Ports, a Horta de Sant Joan, amb diverses instal·lacions artístiques efímeres i respectuoses amb l’entorn. Des de Lo Pati s’aposta fort per aquest projecte perquè li permet tenir presència a l’altre parc natural de les Terres de l’Ebre i mantenir la seua filosofia de promoure l’art contemporani vinculat al paisatge.

Hi participen un total de sis artistes: Beatrice Bizot, Dolors Puigdemont, Jaume Vidal, Roger Caparó, Ana Matey i Jesús M. Tibau.

Dissabte, instal·laran les obres, i el diumenge es farà el recorregut guiat i obert al públic. Hi haurà també la possibilitat que qui vulgui refaci el camí després en solitari. A més a més, del dilluns 13 al divendres 17 de maig s’han programat sortides amb l’alumnat de l’Escola Montsagre per visitar les instal·lacions artístiques i fer-hi activitats. Ja que una de les principals novetats d’enguany és implicar al públic escolar.

Beatric Bizot (Tarragona). La seua proposta passa per subratllar les empremtes humanes (marges de pedra en sec, antics forns, ponts…) que encara queden al Port i ho farà a través de la instal·lació de cares de ciment en diferents punts del recorregut.

Dolors Puigdemont (Sant Just Desvern). Farà una rotllana d’ofrenes naturals per vincular el bosc del nord amb el bosc del sud.

Jaume Vidal (Amposta). Reflexionarà sobre el retorn del paisatge a mans públiques i crearà estructures de fusta que imitaran els dibuixos abstractes de les delimitacions cadastrals, sostingudes a l’aire a través de cables enganxats als arbres.

Roger Caparó (Riudoms). El seu projecte es diu Abeurador i consistirà en instal·lar una cinquantena d’abeuradors d’ocells per a gàbia com una manera de fer pensar en els moments de parada al llarg del camí com a moments de connexió amb la natura.

Ana Matey (Madrid). Farà una performance titulada Sobre el acto de desplazar o el estado del desplazamiento. Un reflexió sobre el moviment i la migració en què l’artista utilitzarà gel i molsa entre altres elements.

Jesús Maria Tibau (Tortosa). Intervenció poètica en què l’escriptor tortosí anirà caminant per l’altra vora del riu, dient noms de plantes, ocells i altres animals del Port, com una mena d’invocació, fent-los presents a través de la paraula.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 14

Últimes notícies