HomeJustíciaSis denúncies per suposades infraccions en correbous

Sis denúncies per suposades infraccions en correbous

Els animalistes han interposat sis denúncies per presumptes infraccions en correbous de les Terres de l’Ebre a la delegació de Joc i Espectacles del territori.

En concret, es notifica la participació de menors de 14 anys, l’ús de descàrregues elèctriques, lesions als animals i mancances de seguretat per a les persones i els animals en alguns actes amb bous a Amposta, Sant Jaume d’Enveja i Mas de Barberans, al Montsià, i a Xerta, al Baix Ebre.

Tres de les denúncies que ha presentat AnimaNaturlis són en relació als bous capllaçats celebrats a Amposta, durant les festes de juliol i agost. Els animalistes han aportat documentació gràfica per a demostrar la presumpta participació de menors de 14 anys.

L’organització denuncia que les penyes taurines promouen “molt activament” la participació de menors als correbous, sobretot als bous capllaçats i lamenten que la llei no siga “clara” per a diferenciar quan s’és espectador o participant en estos casos. També en un bou embolat a Amposta, es notifica que s’hauria incitat un menor a encendre les boles de foc a la cornamenta de l’animal. Les altres denúncies que s’han presentat fan referència a abusos als animals. En concret, el cas d’un bou embolat, al mes d’abril, al Mas de Barberans, que va acabar amb la banya trencada. En el cas de Xerta s’ha denunciat que un bou embolat va superar el límit dels 30 minuts que indica la llei.

El ramader no aconseguia retornar el bou als torils i va intentar fer entrar l’animal amb cops de vara i descàrregues elèctriques.
Finalment, en el cas de Sant Jaume d’Enveja es denuncia que, en les festes del mes de juliol, una vaca va pujar damunt de les carretes amb un salt perquè els propietaris havien posat una rampa, una falta de seguretat que posava en perill les persones i els animals. 

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

63 + = 73

Últimes notícies