HomeSocietatSota el lema "Camina amb natros!" arrenca la Setmana de la Mobilitat...

Sota el lema “Camina amb natros!” arrenca la Setmana de la Mobilitat 2019 amb la participació de totes les escoles

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tortosa, Fernando Saporta, acompanyat pel sotsinspector de la Policia Local de Tortosa, Francesc Amaré, ha presentat l’edició 2019 de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany té com a lema “Camina amb natros!”. La celebració d’enguany fa especial incidència en els beneficis de caminar i d’utilitzar la bicicleta per als nostres recorreguts urbans.

“Aquest lema -ha dit Saporta- preten reforçar el missatge que caminar és la millor manera de moure’ns per la ciutat de Tortosa de forma sostenible, saludable i segura”. el regidor, així mateix, ha explicat que l’Ajuntament de Tortosa ha rebut la Medalla de Bronze del Ministeri per la Transició Ecològica 2018, com a reconeixement per totes les mesures implementades en benefici de la mobilitat i la seguretat viària. Així, tots els documents i la difusió que es farà enguany de la Setmana de la Mobilitat 2019 a Tortosa incorporen el segell oficial distintiu d’aquest guardó. Cal afegir que Tortosa consolida la seva adhesió a la Carta Internacional per Caminar, l’objectiu de la qual és reconèixer els seus beneficis com a indicador clau de societats amb salut.

El regidor de Mobilitat ha donat a conèixer les diferents activitats que conformaran la programació d’aquesta edició, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre, al mateix temps que ha agraït a tots els centres escolars del municipi la seva implicació i el seu suport en la celebració de la Setmana de la Mobilitat a Tortosa, remarcant que “és una aposta de futur per a una millor utilització dels espais públics i dels diferents models de transport”, ha dit. A banda de les activitats que duran a terme les escoles duran tota la setmana, els alumnes de Primària participaran en el ja tradicional concurs de dibuix, i en la no menys popular activitat dels “peque-agents” de mobilitat, on els escolars, acompanyats per agents de la Policia Local, aprendran les conductes correctes i incorrectes en la mobilitat urbana i podran posar “multes” als conductors que deixen el seu vehicle mal estacionat, entre d’altres infraccions. La participació de l’empresa HIFE permet posar en marxa “Coneix el transport públic”, tot ensenyant als més petits els beneficis d’aquest mitjà de transport i la seva adequada utilització.

Fernando Saporta, finalment, ha volgut aprofitar l’ocasió per a anunciar que, aquesta mateixa setmana, s’han habilitat una vintena de noves places d’aparcament de motocicletes al centre de Tortosa, concretament onze al carrer Joan Baptista La Salle, i vuit a l’avinguda Generalitat a l’alçada de les escales d’accés al Parc Municipal Teodor González. “Consensuadament amb les associacions de veïns -ha afegit- crearem noves zones d’aparcament per a motocicletes als diferents barris de la ciutat”. 

Com tots els anys, la celebració de la Setmana de la Mobilitat anuncia el Dia de la Bicicleta, que tindrà lloc amb la 67a Bicicletada organitzada per la Penya Ciclista Baix Ebre el proper diumenge 27 d’octubre amb un recorregut amb inici i final a la ciutat de Tortosa.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 73 = 80

Últimes notícies