HomeSense categoriaSubhastada la nau de la Cooperativa Olivarera de Camarles

Subhastada la nau de la Cooperativa Olivarera de Camarles

BAIX EBRE // Part de la nau industrial on estava ubicada la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, al polígon de la Venta Nova de Camarles, s’ha subhastat a través del portal de subhastes electròniques del Boletín Oficial del Estado. Iniciada el 19 de gener i tancada el 8 de febrer, la licitació, que va sortir al BOE per un valor d’1.014.208 euros, va ser venuda finalment per 196.814 euros. Mentrestant, les persones sòcies de la cooperativa seguixen sense notícies, des de la darrera assemblea celebrada fa tres anys, de la junta rectora, tenint en compte que els últims comptes tancats oficialment per l’entitat daten del 2015.

La nova de la subhasta va començar a córrer arran d’un post de Facebook: “Avui se subhasta part dels esforços de molts socis que des de l’última assemblea (2018) esperen un rendiment de comptes”, assenyalava la regidora i exalcaldessa de Camarles, Sandra Zaragoza, que també és parella d’un soci de la Cooperativa. Des de llavors, segons apunten tots els testimonis, no hi ha hagut cap mena de comunicació amb els socis: “Només demanàvem una assemblea de socis. Hi ha hagut altres anys que hi ha hagut penúries i s’han fet aportacions de capital o el que faça falta, però es parla amb els socis, este silenci no porta enlloc”, reblava.

Cal recordar que l’abril del 2019, un membre del Consell Rector de la Cooperativa va presentar una denúncia als jutjats de Tortosa contra el president de l’entitat, Hilari Curto, davant la “impossibilitat” de poder accedir als comptes de l’entitat i conèixer l’estat financer de la cooperativa. El denunciant, Jordi Ferré, que ocupava el càrrec d’interventor al Consell Rector, manifestava que des del 2015 no  s’havien dipositat els comptes de l’entitat davant el Departament de Treball, Afers Socials i Família i que l’entitat es trobava en situació de “tancament registral”, ja que tots els càrrecs del Consell Rector i els interventors de comptes estaven caducats. Segons la denúncia, que ja va ser notícia fa gairebé dos anys, l’entitat es trobava suposadament en una situació de “bloqueig”.

En aquell moment, Ferré lamentava no només la situació d’ocultació de comptes i l’actitud del president, sinó també una junta ordinària de la qual no se’n va aixecar acta i, segons relatava el denunciant, una caràtula d’un informe d’auditoria que Curto va entregar-los quan van requerir-li els comptes, en el qual, segons deien, s’haurien omès dades, ja que només apareixien els balanços del 2014 i 2015, però cap referent als següents 2016, 2017 i 2018. Tampoc constava la valoració de l’auditor, la seua signatura ni dades de contacte.

Tot i els intents per a conèixer la situació econòmica i financera de l’entitat, Ferré diu ara, dos anys després, que “vam tenir una reunió amb l’advocat per a veure si es podia salvar la cooperativa i així es va quedar. Tot i que llevat d’un parell de socis, ningú s’ha preocupat molt més”, seguia. D’altra banda, la denúncia presentada llavors per un presumpte delicte de falsedat documental no va ser admesa pel penal, així que va passar pel civil i “així es va quedar”, deia.

Després de diferents intents de parlar amb el president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, des del Setmanari L’EBRE no hem pogut contactar amb Hilari Curto per a saber la seua versió dels fets. L’abril del 2019, però, sí que assegurava, en declaracions a l’ACN, que treballaven juntament amb un auditor per a posar al dia els comptes de l’entitat, admetent també que, en aquells moments, passaven per “tensions de tresoreria” importants per les collites irregulars i deutes que s’arrossegaven de feia temps.

Fitosanitaris Antonio Huguet En una part de la nau industrial del polígon de la Venta Nova de Camarles on estava la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre es troba l’empresa Fitosanitaris Antonio Huguet: “A nosaltres tampoc se’ns ha notificat res, però tenim un contracte de lloguer”, deien des de l’empresa. Fins al moment, l’empresa de fitosanitaris seguix treballant amb normalitat a l’espai, ja que no té cap vinculació amb la cooperativa en qüestió. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 1 =

Últimes notícies