HomeFestesSuspeses les Festes Majors del Mas de Barberans, que començaven este diumenge...

Suspeses les Festes Majors del Mas de Barberans, que començaven este diumenge 19 d’abril

El Mas de Barberans és el primer municipi de les Terres de l’Ebre que s’ha vist obligat a suspendre les Festes Majors de Sant Marc 2020 arran de la crisi sanitària causada pel coronavirus. Les festes que estaven previstes de començar este diumenge 19 d’abril amb el pregó de festes majors s’han hagut de suspendre.

Segons ha explicat l’alcalde de la població, Josep Maria Lleixà, en declaracions a la Plana Ràdio, des de l’Ajuntament estan valorant les opcions de traslladar alguns dels actes d’estes Festes Majors a la Quinzena Cultural, que organitzen a partir del primer cap de setmana d’agost. “Tot i això hem d’esperar també l’evolució de la pandèmia perquè hem de veure quines restriccions s’aixecaran i quins actes, que inclouen aglomeracions de públic, es podran fer o no”, detallava Lleixà.

Els actes taurins són els únics que no es podran recuperar este any, ja que un requisit essencial és que s’han de fer durant el període tradicional de festa. “Un dels requisits que et marquen els bous és que es facen en el període que tradicionalment s’han fet, i aquí al Mas de Barberans, els bous sempre s’han fet dins les Festes Majors de Sant Marc. Serà un hàndicap per traslladar-ho a un altre període de l’any”, detalla l’alcalde, ja que, per exemple, durant l’estiu, el lloc on habitualment se situa la plaça de bous “estarà hipotecat a una altra infraestructura per desenvolupar-se les festes d’estiu, en cas que es puguen acabar fent”.

Des del consistori asseguren que intentaran adaptar tots els actes possibles, sempre que les normes ho permeten, tant al mes d’agost o bé durant l’any. Així com buscaran la fórmula perquè les dames d’estes festes majors puguen participar en altres esdeveniments per tenir així la seua oportunitat de representar el seu poble.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies