Teatre a l’escola

Sempre he estat vinculat al teatre amateur, en què, acompanyat de diversos companyes i companys, hem gaudit i fet gaudir molta gent de l’art de Talia per les nostres contrades, i seguirem fent-ho, o més ben dit, seguiran. A part de fer teatre, una de les tasques que ens han estat encomanades és la de fer tallers de teatre a les escoles i a l’Institut. D’aquesta pràctica, ens n’hem aprofitat per aconseguir actrius i actors nous, per proveir els elencs que per una cosa o altra s’ho han anat deixant; i, així, la nostra agrupació ha pogut continuar fent teatre. No cal dir que això ha estat una tasca dura, sobretot quan havíem de batallar amb els alumnes més grans, però, finalment, sempre ens en sortíem i arribàvem a representar un sainet o un altra peça teatral per Nadal o al final de curs.

Ve això al cas, perquè, aquests dies, he llegit a ‘La Contra’ de La Vanguardia, un interviu que s’ha fet a Luz Gabás, guanyadora del premi Planeta 2022. Explicava que, en el seu discurs d’acceptació del premi, va recomanar que els nens facin teatre a les escoles. I que fer teatre suposa aprendre de tot: literatura, història, retòrica, capacitat comunicativa, doblegar la timidesa i ser una altra persona, en interpretar tota mena de textos, a més de guanyar en confiança.

Em sento reconfortat, havent llegit aquesta entrevista, perquè, aquelles hores que hem esmerçat, els meus companys i jo, fent tallers de teatre a les escoles han estat una tasca positiva per millorar el nivell cultural i personal d’aquells menuts i adolescents.

Ara, que s’ha esbandit una mica la covid, hi tornarem, potser…

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 40

Últimes notícies