HomeSense categoriaTerres de l'Ebre actualitza el Protocol per a l'abordatge de la violència...

Terres de l’Ebre actualitza el Protocol per a l’abordatge de la violència masclista del territori

La directora de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Ramon, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, han presidit la Mesa Institucional del Circuit de Terres de l’Ebre per a l’Abordatge de la Violència Masclista. També hi ha intervingut la coordinadora territorial de l’ICD, Carme Valls.

En aquesta reunió, les persones membres han signat el nou del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista del territori, on s’ha actualitzat les dades demogràfiques, la normativa, les fitxes dels serveis, i el nombre de dones ateses pels diferents serveis.

El Protocol actualitzat avui és el document que guia des de fa una dècada el treball de les persones professionals que atenen les dones que travessen situacions de violències masclistes. I va ser el primer protocol que es va desplegar a Catalunya, tot donant compliment a la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Ramón ha exposat les principals actuacions contra les violències masclistes desenvolupades més recentment i ha destacat el II Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista, aprovat com el tercer Eix d’acció del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022 que “va preveure una despesa al voltant dels 30 M€ per al 2019, i s’implementa mitjançant 6 eixos estratègics, 35 objectius operatius i 104 actuacions”.

La directora de l’ICD ha destacat la “formació realitzada a cada territori sobre l’impacte de les violències masclistes en les dones amb discapacitat”, i ha anunciat un ”nou curs semipresencial de capacitació per a l’abordatge de les violències masclistes que facilitarà la formació a les persones tècniques de tot el territori amb continguts plantejats des d’una perspectiva interseccional i de treball en xarxa per abordar les violències masclistes en els àmbits de la parella, familiar, laboral i sociocomunitari”.

També hi ha intervingut la coordinadora territorial de l’ICD, Carme Valls, qui ha explicat tots els projectes que es preveu dur a terme en els propers mesos en la lluita contra la violència masclista a les Terres de l’Ebre i ha exposat la feina feta pel circuit territorial de violència masclista des de la darrera mesa institucional.

El Circuit per a una intervenció coordinada contra la violència masclista de les Terres de l’Ebre estableix els seus itineraris d’atenció a les dones que pateixen violència, coordinant-se amb els nivells locals, comarcals, intercomarcals i nacional. Conté la Mesa institucional (màxim òrgan de representació i decisió), la Comissió tècnica (òrgan gestor), els Equips tècnics referents (comarcals) i els plenaris (comarcals).

Entre les feines que desenvolupa destaquen: el Mapa de recursos i els plans formatius específics per als diversos cossos professionals. Hi participen activament els ens locals, els grups de dones i les persones professionals implicades en l’abordatge de la violència masclista per contribuir a l’erradicació de la violència masclista a partir d’un model d’intervenció que situa les dones com a subjectes actius de l’atenció.

Posteriorment a la Mesa, Núria Ramón mantindrà una reunió amb  representants de les associacions que formen part de Assemblea Territorial de Dones del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 82

Últimes notícies