HomeSense categoriaTerritori i Sostenibilitat destina 60 MEUR a tasques de conservació de talussos...

Territori i Sostenibilitat destina 60 MEUR a tasques de conservació de talussos i ponts de la xarxa viària

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà prop de 60 MEUR en els pròxims quatre anys a tasques de manteniment de ponts i talussos de la xarxa viària de la seva titularitat. Així, ha iniciat la licitació, per primer cop, de dotze contractes de manteniment d’estructures i actius geotècnics. Les actuacions que s’impulsen consisteixen en tasques de seguiment i conservació de ponts i estructures (6 contractes que sumen 29,5 MEUR) i de talussos, terraplens i obres subterrànies (6 contractes amb un valor total de prop de 30 MEUR), distribuïdes en els àmbits de Barcelona est i oest, Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre. Aquests treballs abasten, doncs, els més de 6.000 quilòmetres de carreteres arreu del territori que gestiona la Generalitat de Catalunya.

Els contractes que ara es liciten formen part de la inversió de 430 MEUR que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha destinat a la millora continuada de la xarxa durant un període de quatre anys. Estes actuacions refermen la voluntat del Departament de vetllar per la seguretat viària; en aquest cas, mitjançant la conservació de les estructures i dels actius geotècnics. Actualment, a la xarxa viària de la Generalitat hi ha més de 3.600 estructures i més de 20.000 talussos de desmunt.

A les Terres de l’Ebre els treballs de manteniment d’estructures a les vies tenen un pressupost d’1,1 MEUR i els d’actius geotècnics, 1,2 MEUR.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 28

Últimes notícies