HomeEconomiaTerritori impulsa la seua primera comunitat energètica amb plaques solars a l’institut...

Territori impulsa la seua primera comunitat energètica amb plaques solars a l’institut escola del Perelló

El Departament de Territori impulsa el seu primer projecte pilot de comunitat energètica conjuntament amb l’Ajuntament del Perelló. Les obres es troben molt avançades després de la inversió de 145.600 euros per a la instal·lació de plaques solars, 272 mòduls FV, a la coberta de l’Institut Escola el Perelló, aportant una potència pic de 125 kWp i una capacitat per generar energia de 158.700 kWh. S’ha aprofitat tot l’espai possible de la coberta per tal d’obtenir la màxima potència de generació.

L’energia obtinguda es compartirà amb un total de deu equipaments del municipi: el mateix institut escola, l’- hotel d’entitats, la casa de cultura, l’escola de música, l’antic Ajuntament i l’actual, el camp de futbol, l’església, les escoles – llar d’infants i el pavelló. La distribució es durà a terme en funció dels coeficients de repartiment acordats.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, visitava el municipi en una jornada de debat dedicada, precisament, a l’impuls d’iniciatives públiques per a assolir la sobirania energètica. El conseller destacava el paper de l’Ajuntament del Perelló i assegurava que “este model no és una opció” sinó que és “el que hem de fer per tenir un llegat robust per a les pròximes generacions i combatre la situació d’emergència climàtica”, que és “el repte principal que tenim com a societat”. A més, el conseller afegia que esta mena de projectes “ens fa ser una mica més resistents davant les situacions de crisi” perquè generen “autosuficiència i capacitat de producció i distribució d’energia”.  En este sentit, ha recordat que l’objectiu és “la transició verda, en favor d’un model de creixement respectuós amb el medi ambient i climàticament neutre”.

L’empresa pública de la Generalitat, Infraestructures.cat, impulsa la comunitat energètica amb l’Ajuntament del Perelló i el Consell Comarcal del Baix Ebre, tot i que s’hi poden unir altres municipis i institucions. La constitució de comunitats energètiques és un dels pilars que proposa l’Agenda de Pobles i Ciutats Catalunya 2050 per assolir la sobirania energètica en el marc de la transició verda. A més, l’autoconsum fotovoltaic és un instrument que permet transformar el model energètic i ferlo més democràtic i que genera estalvi econòmic.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 29 = 32

Últimes notícies