HomeEconomiaTerritori obre la convocatòria de subvencions de 7,3 MEUR per a les...

Territori obre la convocatòria de subvencions de 7,3 MEUR per a les entitats de la Xarxa d’habitatges d’inserció social

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una convocatòria de 7,3 milions per subvencionar les entitats que conformen la Xarxa d’habitatges d’inserció, que estan destinats a atendre persones amb risc d’exclusió.

Les sol·licituds es poden presentar a partir de dimecres i fins al 29 de setembre al web de tràmits de la Generalitat. Podran accedir a l’ajut tant les entitats que adquirisquen pisos mitjançant el dret de tempteig i gestionen habitatges del parc públic per, per exemple, atendre persones sense llar, com també les que lloguen immobles del mercat privat per reallotjar persones de la mesa d’emergències. La subvenció es concedirà a les entitats per un període de 4 anys per afavorir l’estabilitat de les entitats.

L’objectiu del pla és ampliar el parc d’habitatge que destinen a col·lectius vulnerables i poder atendre també situacions de sensellarisme i, per això, preveu la concessió de 1.800 euros per habitatge. No obstant això, la xifra es pot ampliar per subvencionar el diferencial de rendes en els casos en el fet que els habitatges s’hagen comprat per dret de tanteig i retracte, amb un crèdit de l’Institut Català de Finances.

L’any 2022 es van destinar 5,5 milions d’euros per donar suport a 233 entitats que formen part d’esta xarxa, que gestionaven un total de 3.329 habitatges.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies