HomeSocietatTivissa, Gandesa, Alcanar i Vinebre celebren el 22è cap de setmana ibèric

Tivissa, Gandesa, Alcanar i Vinebre celebren el 22è cap de setmana ibèric

Els aficionats a la història i àvids d’informació de saber com es vivia i com era la gent de les nostres terres fa més de 2.000 anys tenen una oportunitat este dissabte i diumenge, 1 i 2 d’octubre, amb la celebració del 22è Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers, que es fa als jaciments ibèrics de tot Catalunya, i que està organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

En este sentit, i pel que fa a les comarques ebrenques, s’han organitzat activitats a Tivissa, Gandesa, Alcanar i Vinebre, al voltant de la temàtica de l’enigma de la llengua ibèrica.

Tant dissabte com diumenge hi haurà visites guiades a càrrec de l’equip d’arqueòlegs responsable de les excavacions als poblats ibèrics de Kum – El Castellet de Banyoles, a Tivissa; Coll del Moro, a Gandesa; la Moleta del Remei, a Alcanar; i l’establiment ibèric de Sant Miquel, a Vinebre. Tot seguit, hi haurà l’activitat familiar Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments, en què es donarà a conèixer la llengua i l’escriptura ibèriques mitjançant la metodologia d’estudi que realitzen els historiadors en el món de la recerca.

D’altra banda, a Alcanar, i emmarcant-se en el 22è Cap de Setmana Ibèric, tindrà lloc el Festival Iber d’Alcanar, anomenat Tyrika, i que inclourà espectacles de fusió de música electrònica d’avantguarda experimental amb cultura ibèrica ancestral, tallers didàctics d’escriptura ibèrica, de fer cordell amb fibres vegetals, de polir, gravar i foradar, de cristalleria, de ceràmica a torn lent, de ceràmica sense torn, o d’elaboració de síraion, un condiment dolç i colorant alimentari. També hi haurà demostracions tèxtils en teler vertical, de foc per percussió i fricció o de cocció de ceràmica en una foguera; a més de visites teatralitzades i la reconstrucció d’un espai militar ibèric amb exposició de panòplies i xarrades, o la reconstrucció d’una casa ibèrica

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 89

Últimes notícies