HomeSocietatTomàs confia que les Festes postpandèmia rescabalen les penyes i la disbauxa...

Tomàs confia que les Festes postpandèmia rescabalen les penyes i la disbauxa de Tortosa

Domingo Tomàs és regidor al Govern des del 2011 i és el responsable de Festes de la Cinta i de la Festa del Renaixement, dintre de l’Àrea de Promoció de la ciutat.

Després de dos anys en què la pandèmia va fer que les Festes de la Cinta se celebressen amb el format concentrat de cinc dies, instaurat tot just el 2011 i ja consolidat de forma pràcticament indiscutible, Tomàs, nascut el 1975, celebra en la seua intervenció al programa oficial de Festes que “per fi la Cinta 2022 recupere la programació popular per excel·lència, oberta a tothom, solidària, variada, de qualitat, gratuïta i multitudinària”.

Tomàs celebra que el que marcarà “el retorn de la disbauxa”, amb relació als dos anys de mascaretes, festes de petit format i driblatges a les restriccions, serà “el retorn dels gegants i cucaferes al carrer, l’ofrena de flors i fruits, la processó, el correfoc i focs a la vora del riu, el Coso Iris i el circuit de penyes”, actes multitudinaris que majoritàriament no s’havien pogut celebrar per les limitacions imposades per l’epidèmia de la covid-19.

Ara, per damunt de tot, Tomàs se centra a valorar el paper de les penyes i les renúncies que han hagut de fer: “Sens dubte ha estat un dels col·lectius més afectats, en no poder realitzar en els darrers anys el circuit, conscients en tot moment que no era oportú mobilitzar el miler de joves que el configuren”. Tomàs destaca que enguany es batrà el rècord de participants en un circuit de penyes, que ha assolit unes dinàmiques que considera més “àgils”.

El regidor de Festes, d’altra banda, agraïx el “treball i dedicació” de la cap d’unitat de Festes, Cristina Gilabert, i “la col·laboració dels voluntaris de la comissió”, sense els quals seria complicat tenir-ho tot a punt. Reivindica que les Festes han intentat enguany obrir-se no només a tots els públics, sinó també a “tots els gustos i estils, amb una cartellera de nits molt atractiva”.

Tomàs també és regidor de Serveis i de Joventut i ocupa els càrrecs de conseller delegat de Tortosa Media SL i president del consell d’administració Escorxador de Tortosa SL. Entre el 2007 i el 2011, abans d’irrompre a la primera línia de la política municipal, ja va assumir la direcció executiva de la Festa del Renaixement de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + = 16

Últimes notícies