HomeSocietatTorna la campanya dels gots reutilitzables este estiu al Parc Natural del...

Torna la campanya dels gots reutilitzables este estiu al Parc Natural del Delta de l’Ebre

El Parc Natural del Delta de l’Ebre torna a posar en marxa este estiu l’ús de gots reutilitzables a les guinguetes de platja i en festes populars per evitar l’ús de gots de plàstic d’un sol ús.

Els gots reutilitzables amb l’emblema ‘Per un Delta net!’ es repartiran per diferents bars i guinguetes de platja de les poblacions de Deltebre, l’Ampolla, Amposta, la Ràpita i Sant Jaume d’Enveja, amb l’objectiu de reduir els plàstics d’un sol ús i conscienciar la ciutadania sobre l’impacte de les deixalles marines. De fet, de l’experiència dels últims estius es calcula que la iniciativa pot arribar a estalviar l’ús de fins a 35.000 gots d’un sol ús al delta de l’Ebre.

“Esta campanya està dirigida a incentivar a la població per a que adopte actituds més amigables amb el medi ambient i amb l’entorn en el que vivim”, recalca Xavi Abril, tècnic del parc natural i coordinador de la campanya.

L’ús dels gots reutilitzables s’estendrà també a diferents festes populars que se celebraran en l’àmbit del parc natural. Es farà servir el mateix sistema que a les guinguetes, on els usuaris hauran de pagar un euro de dipòsit pel got que es retornarà en cas de retornar el got.

Els gots s’utilitzaran ja este cap de setmana a les festes del Carme de l’Ampolla i també s’utilitzarà en altres esdeveniments com la Festa de Joves de Sant Jaume, el Buda&Bike o la festa Orígens de la Ràpita

La campanya compta amb un total de 22.000 gots repartits entre les guinguetes i es compta amb un servei de recollida, neteja i desinfecció per a la seua reutilització.

Cal tindre en compte que prop del 90% dels residus que es recullen a les platges del delta de l’Ebre són plàstics en diferents formats. A més, segons dades de l’Action Plan de les Nacions Unides, cada dia arriben al mar Mediterrani 730 tones de plàstic. Amb esta campanya dels gots reutilitzables s’evita cada any l’ús de milers de gots d’un sol ús.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 45 = 51

Últimes notícies