HomeSense categoriaTorna la Festa del Mercat a Amposta amb una edició semiconfinada

Torna la Festa del Mercat a Amposta amb una edició semiconfinada

MONTSIÀ // Del 20 al 23 de maig, arriba la 13a edició de la festa del mercat, una festa de recreació històrica, on este any la temàtica principal serà el transport del segle XX.

L’any passat, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar, per este motiu, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i la regidora de Cultura, Inés Martí, animen la ciutadania a celebrar la festa, sempre respectant les restriccions vigents del moment. “Plantegem una festa semiconfinada, és evident que no podrem fer els paradors ni les tavernes tal com ho fèiem abans, ni tampoc fer una concentració al nucli antic; però sí que volem aprofitar, i fer un crit a la ciutadania perquè surten al carrer vestits de l’època i vagen a dinar o a sopar, si finalment les restriccions ens ho permeten. Ens anirem movent en funció de la realitat del moment, però per ara la gent ens està entenent i respectant la manera en la qual fem les coses”, ha declarat Tomàs, que definix esta festa com un petit tastet del que oferirà el 2022. 

Tot i les circumstàncies covid, “hem buscat fer una festa de km 0, perquè els espectacles que tindrem seran d’aquí, del terreno, i d’esta manera, donar suport als negocis i establiments nostres”, informa la regidora de Cultura, Inés Martí, que a banda també ha explicat que el 99% dels seus espectacles seran a l’exterior, adaptant el teatre i el circ al carrer. 

Per tal d’impulsar l’animació i crear un ambient festiu que done una bona imatge dels carrers d’Amposta a tots els seus veïns i visitants, tornarà el concurs de decoració d’aparadors en la seua desena edició. L’acció té com a principal objectiu l’ambientació de la ciutat durant la festivitat, així com la implicació dels negocis en la festa i la promoció del comerç local. Al concurs hi poden participar comerços, centres educatius, bars, cafeteries i restaurants.

A banda de l’originalitat, l’impacte comercial, la qualitat artística i la il·luminació, es valorarà el respecte al medi ambient i, sobretot, l’adequació a la temàtica de l’edició de la festa. En este concurs hi haurà tres guanyadors, primer premi, segon i tercer, valorats amb 150, 100 i 50 euros respectivament. Com a novetat s’afegirà el concurs de decoració de balcons. “L’any passat es va demanar a la ciutadania que decoressen els balcons per la festa que va ser confinada des de casa. Enguany, esta decoració entrarà a concurs” explica Martí. Els balcons que hi participen hauran d’estar preparats per al dia 14 de maig i el guanyador del millor balcó tindrà un premi de 150 euros.

Les bases del concurs i els requisits per a poder participar-hi estan publicats al web de l’Ajuntament. Les sol·licituds per a poder participar-hi es poden presentar fins al dia 10 de maig al registre general de l’Ajuntament d’Amposta o bé per correu electrònic a: comerc@amposta.cat.

A banda, les tavernes també s’unixen a la festa caracteritzant els seus bars i restaurants, ambientant el local de l’època i tenint animació de rondalla als establiments. A més a més, l’Ajuntament els donarà obsequis perquè al llarg del dia ho regalen als seus clients que vagen a fer el vermut o a dinar al restaurant. Perquè les tavernes puguen participar-hi, també ho hauran de fer mitjançant una inscripció que trobaran al web. 

La temàtica d’este any gira entorn dels transports del segle passat, rendint homenatge a este sector. Una de les activitats principals que gira al voltant d’esta temàtica serà una exposició al museu de les Terres de l’Ebre de Tortosa. A banda també s’organitzarà una trobada de bicicletes antigues. 

La festa tindrà dues localitzacions marcades, que seran la plaça de l’Ajuntament i la plaça del castell. En estos dos espais, estan organitzats tots els espectacles al llarg del cap de setmana. Tots els actes tindran aforament limitat i, per a poder assistir-hi, s’haurà de reservar plaça a través d’una inscripció. Més endavant, es posarà a disposició un codi QR per a poder accedir al programa i veure totes les activitats programades.

 

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 33

Últimes notícies