HomeSocietatTorna la presencialitat a la Festa del Mercat d’Amposta, amb una edició...

Torna la presencialitat a la Festa del Mercat d’Amposta, amb una edició més sostenible

Este cap de setmana se celebra la XIX edició de la festa del mercat d’Amposta. A partir d’este dijous 19 fins al 22 de maig, els carrers del poble seran una recreació de la cultura i la tradició ebrenques de principis del segle XX.

Segons explica l’alcalde del poble, Adam Tomàs, el que caracteritza esta festa i la fa tan diferent de les festes d’agost és la implicació per part de tot el poble, ja que “és una festa que no es podria fer sense l’ajuda i el compromís de tots. Durant molts anys hem tingut la implicació dels centres educatius, de les entitats, llar d’infants, de l’hospital i de la residència de gent gran. Tot el poble hi està implicat, i això és el més bonic de la festa”, una festa que, a més a més, té molta implicació per part del jovent del poble, que gràcies a la celebració anual de la festa del mercat coneix moltes dades curioses sobre Amposta a principis del segle XX.

La novetat més característica d’este any, dixant de banda que es torna a recuperar la presencialitat al 100 %, és que este any han apostat per fer-ne una celebració més sostenible, amb la utilització de gots reutilitzables. “Per la gran quantitat d’esdeveniments i activitats que generem des de l’Ajuntament, som un generador de residus; per tant, si som capaços de reduir tots estos residus, ja hi haurem guanyat molt”, destaca l’alcalde.

La festa seguix amb totes les seues activitats típiques i tradicionals de l’època, entre les quals destaca el sopar a les fosques, i també el concurs d’aparadors i d’indumentària Pepito Canes, que ja fa molts anys que se celebra en honor seu. Una de les altres activitats més particulars d’este cap de setmana són les recreacions històriques de l’època al casino recreatiu. També és destacable la gran aportació dels bars mitjançant la gastronomia, amb la creació de menús adaptats a l’època.

A pocs dies per a la celebració, des de l’Ajuntament estan acabant d’enllestir els últims detalls per a tornar a fer de la festa del mercat un lloc de referència i, sobretot, el que més desitgen amb esta festa és poder tornar a reunir tota la gent com ho feien abans, ja que la festa del mercat “genera unes sinergies molt grans entre la població”, afegeix Tomàs.

Ara sols queda esperar que siga cap de setmana i la gent puga tornar a gaudir de la particularitat de la festa del mercat que, segons l’alcalde, Adam Tomàs, serà un èxit de participació

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies