Tornar

Des de l’Espai Jove de la Sénia han obert un projecte sota el títol Referents amb l’objectiu d’apropar al jovent l’experiència d’altres joves que s’han format fora i que han decidit tornar al seu poble per treballar. El projecte no podia tenir un millor nom, ja que considero que fins ara hem tingut la falsa creença de pensar que només marxant a treballar es pot assolir l’èxit professional. És per això que veig molt important que puguin visualitzar i debatre altres situacions per replantejar-se un camí diferent, on l’opció de viure i treballar al seu poble sigui igualment vàlida que d’altres.

Aquesta iniciativa m’ha fet recordar els motius que a mi em van portar a decidir tenir el meu futur al poble, tot i que he de confessar que la vida a una ciutat no m’ha atret mai gaire. El motiu principal va ser el ritme més pausat, fugint dels embussos que es formen a les carreteres en hores puntes o les aglomeracions del transport públic que tant de temps roben a les nostres vides. Tampoc podem passar per alt que la despesa econòmica és molt menor davant, per exemple, dels preus abusius per llogar pisos minúsculs o per tan sols d’una sola habitació. D’altra banda, poder gaudir a pocs minuts de casa de les nostres muntanyes, un petit paradís on és fàcil desconnectar de la rutina i carregar energies. Però també perquè, tot i que sempre sentim que a la capital hi ha més propostes culturals, al territori també gaudim de moltes activitats que ens permeten visitar tots els pobles veïns.

Per sort al meu voltant hi ha hagut molts coneguts que s’han decantat per tornar al poble amb una oferta laboral o amb un projecte propi i és que no hi ha res més satisfactori que sentir aquella frase de: ei, que torno a viure al poble.

Claudia Ruiz
Claudia Ruiz
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 74

Últimes notícies