HomeOpinióEditorialLa qualitat de l’ostra del Delta reclama nous mercats

La qualitat de l’ostra del Delta reclama nous mercats

El cultiu d’ostra a les badies del Fangar i els Alfacs, al Delta de l’Ebre, se remunta a la dècada dels anys 70 del segle passat. Se va introduir com a una forma de complementar la producció de musclo tot aprofitant les condicions favorables de la zona per a l’activitat aqüícola. Des de llavors, el cultiu de l’ostra ha continuat evolucionant i consolidant-se. No obstant això, tot i que la qualitat d’este bivalve és indiscutible, arribar a nous mercats seguix sent un desafiament per al sector aqüícola ebrenc. Afortunadament, l’ostra del delta de l’Ebre ja té el seu millor argument de venda: la seua qualitat incomparable, que ha sigut confirmada i aplaudida pels experts gastronòmics.

A mesura que la demanda de productes marins de qualitat continua creixent és necessari que els aqüicultors del delta de l’Ebre no només mantinguen la producció d’ostra, sinó que també busquen oportunitats d’ampliar-la i treure’n el màxim rendiment de les ostreres actuals, algunes de les quals infrautilitzades.

L’acord estratègic al qual ha arribat la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l’Ebre (Fepromodel) amb Maresmar, una de les principals empreses majoristes del sud d’Europa dedicada a la comercialització de productes del mar, és una bona notícia per a aconseguir arribar a nous mercats i contribuir, a poc a poc, a augmentar la producció d’ostra del delta de l’Ebre. Un acord que inclou a més la creació d’una marca pròpia per a la nostra ostra que facilitarà arribar a nous mercats, a part de consolidar-se en el de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies