HomePolíticaTorrent: "Si l'ajornament es recorre i es judicialitza, s'haurà de tenir en...

Torrent: “Si l’ajornament es recorre i es judicialitza, s’haurà de tenir en compte l’aval jurídic i tècnic”

TERRES DE L’EBRE // El president del Parlament, Roger Torrent, creu que qualsevol recurs que es pugui presentar en contra de l’ajornament electoral a Catalunya “s’hauria de poder tombar“. Així ho ha assegurat en una entrevista al ‘FAQS’ de TV3, on ha subratllat que si la decisió es judicialitza, s’haurà de tenir en compte “l’aval jurídic i tècnic” perquè la vida dels ciutadans “està en joc“. Torrent ha defensat que els comicis s’haurien pogut fer tenint en compte “els protocols i les mesures”, però que no “convenia” fer-les per “una qüestió de salut“. El president també ha parlat dels pròxims mesos i de l’escenari postelectoral. En aquest sentit, considera que l’independentisme s’haurà “d’entendre” a partir d’unes “bases noves“.

Torrent ha insistit que en el moment de prendre la decisió de l’ajornament electoral tenien sobre la taula tot un seguit de disposicions que ja estaven en marxa. Tot i això van optar per canviar la data dels comicis perquè “tots els criteris tècnics” els deien que era “absolutament aconsellable” fer-les en un altre moment.

Una decisió que el president del Parlament ha recordat que es va prendre amb gran consens per part de la resta de partits, menys el PSC, que es va “desmarcar incomprensiblement“. “Esperaria que tingués més en compte criteris epidemiològics que electoralistes“, ha lamentat Torrent referint-se al candidat dels socialistes i ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa. De fet, Torrent ha remarcat que precisament el seu partit seria el primer interessat a mantenir el 14-F. “Si fos per les enquestes, ERC faria les eleccions ja, però el que hem prioritzat són les vides“, ha defensat.

Una decisió que trasllada la jornada electoral al 30 de maig, una data en què Torrent s’ha mostrat convençut que es podrà dur a terme la cita. Malgrat tot, en tenir un escenari en el qual és complicat “fer previsions a mitjà termini“, Torrent ha apuntat que la taula de partits tindrà una “continuïtat” i que es farà un seguiment del procés electoral segons l’evolució de les dades epidemiològiques.

Finalment, pel que fa a la situació que es pugui dibuixar un cop se celebrin les eleccions, Torrent coincideix amb JxCat en la necessitat de superar el 50% del vot independentista, però avisa que no es tracta d’una “condició definitiva“. D’aquesta manera, creu que s’han de donar també altres condicions. Per això, considera que la campanya electoral pot servir precisament per contraposar propostes. “La nostra estratègia és fruit d’un procés de revisió del que va passar la legislatura passada, d’allò que vam fer bé i d’allò que no“, ha matisat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 81

Últimes notícies