HomeSocietatTortosa acollirà un dels nous Serveis d'Intervenció Especialitzada de Catalunya contra la...

Tortosa acollirà un dels nous Serveis d’Intervenció Especialitzada de Catalunya contra la violència masclista

La ciutat de Tortosa acollirà un dels set nous Serveis d’Intervenció Especialitzada que el Departament d’Igualtat i Feminismes obrirà arreu del país. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, en el marc de la seva visita a les Terres de l’Ebre.

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) proporcionen acompanyament a les dones que han viscut situacions de violència masclista, i a les seves filles i fills. Faciliten els processos de recuperació i reparació, i són un recurs clau per a la superació de les violències viscudes. En aquests moments, Catalunya compta amb 17 SIE, però el Departament preveu obrir-ne set de nous.

Foto: Cedida

Un d’aquests s’ubicarà a la capital del Baix Ebre, i complementarà el servei que actualment ja presta el SIE d’Amposta. En paral·lel, el Departament treballa també perquè el servei s’apropi a la població de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. En aquests moments, el SIE d’Amposta ja presta servei en itinerància a Móra d’Ebre, un servei que comptarà amb noves instal·lacions en un futur proper. A més, es preveu que el nou SIE de Tortosa pugui tenir també una antena a Gandesa. L’objectiu és apropar el servei a les dones que viuen en les diferents comarques de les Terres de l’Ebre, i donar resposta a les necessitats del territori.

Els Serveis d’Intervenció Especialitzada són centrals en la lluita de país contra les violències masclistes”, ha destacat Verge. “Als SIE tenim la constatació que de les violències masclistes se’n surt”, ha subratllat la consellera. “Aquests serveis ens deixen el testimoni de moltes dones que han sobreviscut a les violències masclistes i que han refet les seves vides des de la llibertat i la seguretat”, ha afegit. “Aquest Govern no deixarà cap dona sola davant les violències masclistes, i per això continuem enfortint i ampliant la xarxa pública d’atenció a les dones”, ha conclòs.

L’espai per al desplegament del programa TempsxCures a Tortosa, a punt

La visita d’aquest dimecres ha finalitzat a les instal·lacions on aviat començarà a desplegar-se la iniciativa TempsxCures a Tortosa. El programa, que a la capital del Baix Ebre pren el nom de Temps x tu, oferirà serveis de cures puntuals per a infants de quatre a dotze anys, cosa que permetrà alliberar de temps les famílies. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “les dones, que són qui majoritàriament continua assumint les cures no remunerades, també han de tenir dret al temps: per descansar, per fer esport, per treballar, per formar-se, per gaudir del lleure, etc”. Aquest servei s’afegeix als serveis d’acollida i cures que ja s’estan prestant a Amposta des del mes d’octubre.

En la seva intervenció, Verge ha valorat que “en una visita com la d’avui a Terres de l’Ebre, veiem en què es tradueixen uns pressupostos al servei de les persones i de la transformació feminista del país, municipi a municipi”. “Des de la creació del Departament, hem augmentat un 153% el nostre pressupost, i això ens ha permès posar més recursos en programes i serveis que milloren la vida de les persones, fan efectius els seus drets i en generen de nous”, ha afirmat. A les Terres de l’Ebre, el pressupost destinat a finançar les polítiques i serveis d’igualtat i feminismes, en aliança amb els ens locals –concretament, als quatre consells comarcals i als ajuntaments de Tortosa i Amposta– ha passat d’aproximadament 950.000 euros l’any 2021 a més d’1,6 milions d’euros al 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 1 =

Últimes notícies