HomeSense categoriaTortosa aprova desencallar la tramitació de la modificació pressupostària que havia quedat...

Tortosa aprova desencallar la tramitació de la modificació pressupostària que havia quedat aturada per la Covid-19

El ple de Tortosa ha desencallat aquest migdia la tramitació de la modificació pressupostària aprovada al març pel consistori. L’esclat de la pandèmia, i el consegüent decret de l’estat d’alarma, van suposar la paralització de tots els terminis administratius, fet que va deixar aturada l’exposició pública de la modificació. Ara, després d’analitzar a fons el decret, el govern municipal s’ha aferrat a un dels punts pel qual es determina que els serveis essencials poden aixecar la suspensió dels terminis. Atès que els comptes afecten serveis bàsics, el ple ha sotmès a aprovació la reactivació del tràmit. L’aprovació s’ha fet amb 15 vots a favor, els dels grups municipals de Junts, PSC, ERC i CUP, i 6 abstencions, dels grups de Movem i Cs.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que, malgrat que la tramitació hauria continuat una vegada finalitzat l’estat d’alarma “era convenient aprofitar aquesta escletxa per continuar tramitant els comptes i guanyar temps, evitant dependre de l’anul·lació de l’estat d’alarma”. En aquest sentit, ha recordat que la modificació inclou subvencions per a entitats socials, comercials, veïnals, culturals, esportives, a més de partides que afecten el personal municipal o el funcionament de les EMD, així com inversions a la via pública. 

Tots els grups municipals han coincidit a assenyalar que caldrà fer noves modificacions en les pròximes setmanes per poder atendre els efectes socials i econòmics derivats del confinament. En aquest sentit, l’alcaldessa ha insistit a reclamar al govern de l’Estat espanyol que flexibilitze la regla de la despesa i la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) per permetre que els ajuntaments puguen disposar dels superàvits per dur a terme accions de caire social. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 82

Últimes notícies