HomeSocietatTortosa celebra el dècim aniversari del Procés Comunitari, pla per reforçar la...

Tortosa celebra el dècim aniversari del Procés Comunitari, pla per reforçar la cohesió social i convivència intercultural

Des del 2010, la ciutat ha impulsat 342 accions i ha teixit una xarxa de treball comunitari per donar resposta a les necessitats dels diferents col·lectius. Al setembre del 2010, l’Ajuntament de Tortosa, juntament amb la Fundació La Caixa i el Grup d’Esplai Blanquerna, va posar en marxa l’Espai de Relació Institucional (ERI). La idea era constituir una xarxa de treball comunitari que permetés reforçar la cohesió social i la convivència intercultural entre els diferents col·lectius que conformen el municipi.

Més de deu anys després, aquella iniciativa, que a Tortosa es va anomenar Procés Comunitari, ha dut a terme centenars d’accions que han servit per actuar en diversos àmbits i reforçar els vincles existents entre la ciutadania. Concretament, s’han desenvolupat 342 accions comunitàries, que han comptat amb la participació d’un total de 26.864 persones. També s’han creat més de 1.200 espais de relació i treball conjunt, amb més de 12.100 participacions tècniques, institucionals i ciutadanes. Alguns dels exemples de les accions que ha generat el Procés Comunitari són el programa 6/16, que actua sobre la població en edat escolar; el programa Sempre Acompanyats, adreçat a la gent gran que viu en situació de soledat no volguda; el programa Ujaripén, que defineix accions amb el col·lectiu gitano, o casals i campus d’estiu per a infants i adolescents de famílies més desafavorides.

El Procés Comunitari de Tortosa compta amb la implicació directa de més d’una vintena d’institucions i entitats, així com gairebé un centenar de recursos tècnics i un nombre important de ciutadans. En total, gairebé 200 agents implicats, que han treballat conjuntament per definir les accions i projectes desenvolupats durant esta primera dècada.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca el fet que la ciutat s’haja convertit en referent en esta matèria, a la qual han seguit posteriorment altres ciutats, i agraeix la faena feta pels diferents integrants i als tècnics del Procés Comunitari: “És un model d’èxit del qual ens en sentim molt orgullosos, perquè això ens permet tindre una ciutat més cohesionada”, ha apuntat.

Per a celebrar els més de deu anys del pla, esta setmana s’han organitzat diverses activitats. D’una banda, este dilluns han tingut lloc dos reunions, una de tècnica i una d’institucional, per seguir fent avançar la xarxa de treball comunitari. En este sentit, la reunió institucional ha servit per integrar el sindicat CCOO, que passa a formar part del procés després d’haver-ne signat el conveni.

Juntament amb la part més tècnica, Tortosa també ha previst un seguit d’activitats al carrer per commemorar l’aniversari. Serà divendres a la tarda, a la plaça de l’Absis, amb una nova edició de l’Artxibarri: festa de caràcter popular que propicia espais de trobada entre la ciutadania a través d’actuacions musicals, o la presentació d’un vídeo i d’una exposició fets amb motiu dels deu anys, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies