HomeCulturaTortosa celebra el Dia Internacional de la Dansa

Tortosa celebra el Dia Internacional de la Dansa

CULTURA // El 29 d’abril és el Dia Internacional de la Dansa. Amb motiu d’esta celebració s’organitza la conferència La dansa. ‘Ahir i avui’ a càrrec d’Anna Maria Bel, ballarina de ballet i fundadora de l’escola de dansa Anna M. Bel a Tortosa, i Barbara Kasprowics, exballarina del Teatre de l’Òpera a Varsovia i actualment professora de dansa. La conferència tindrà lloc a la sala petita de l’Auditori Felip Pedrell el 28 d’abril a les 20 hores; i, en acabar, es farà la lectura del manifest del dia de la dansa.Per assistir a la conferència s’ha de reservar a través dehttp://www.teatreauditoritortosa.cat.

A banda, per a commemorar este dia, s’organitzen dos activitats el divendres 30 d’abril. El primer és l’espectacle de dansa Ballant ballàvem, que tindrà lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa a les 19 hores, a càrrec de la ballarina i corògrafa Laia Santanach. Balla’m un llibre és el projecte més gran que les biblioteques públiques dediquen a la difusió de les arts escèniques i performatives. Les biblioteques programen cicles d’activitats en què cada disciplina artística s’aborda a través de la lectura i amb accions formatives associades. L’aforament d’este acte és limitat i les inscripcions s’han de fer a través d’un correu electrònic a bmd@tortosa.cat o bé al telèfon 977 445 566.

L’altra activitat és A vore, un espectacle arriscat, vitalista i divertit, una “tradició” que fusiona moviments ancestrals amb moderns, tecnologia amb aixades, i creativitat contemporània amb textos antics. A vore és dansa i creació en temps real a partir de textos i melodies abandonades per uns artistes que han transitat per les arts performatives. El projecte, centrat en la tradició de les Terres de l’Ebre, i basat en el llibre Del Folklore Tortosí de Joan Moreira, es passeja pels límits del que es considera “tradicional” i “modern”. L’espectacle tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell a les 20.30 hores i s’ha de reservar l’entrada a www.teatreauditoritortosa.cat.

Totes les activitats previstes es poden consultar al web www.tortosacultura.cat.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies