HomeSense categoriaEl Servei de Pediatria de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta...

El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha implantat la telemetria a la Unitat d’Hospitalització

TORTOA // El Servei de Pediatria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha implantat la telemetria a la Unitat d’Hospitalització.

La telemetria és una tecnologia que permet el monitoratge, la mediació o el rastrejament de magnituds físiques o químiques a través de dades que es transfereixen a una central de control. Des del passat mes de març, pediatres, infermeres, auxiliars i residents disposen d’aquesta nova eina de treball, fonamental per als diagnòstics i tractaments.

Inicialment l’aplicació a la medicina va arribar a les unitats de cures intensives i les unitats de cardiologia; posteriorment, i per la seua gran aportació de dades, es va estendre cap a altres serveis.

La telemetria aplicada a la medicina és un sistema que permet mesurar o registrar de manera contínua i a distància les variables hemodinàmiques i respiratòries dels pacients. Bàsicament, consta d’un dispositiu electrònic individual que mitjançant wifi n’envia la informació a les pantalles del control d’infermeria on es poden visualitzar, en temps real, les constants de tots els pacients ingressats, i també es poden guardar els esdeveniments més importants de les últimes hores. El dispositiu, d’una mida similar a un telèfon mòbil, es col·loca al pacient dins d’una funda d’un sol ús i s’hi connecta mitjançant diversos elèctrodes. 

El Dr. Ricardo GoneEzález, un dels pediatres que participen en el projecte ha explicat que “es tracta d’una eina de treball fonamental per les seues aportacions indirectes de l’homeòstasi i l’estabilitat clínica del pacient, així com una font de dades per a la supervisió d’esdeveniments no presenciats físicament. Té un valor a la pràctica clínica, tant en el maneig terapèutic com en el diagnòstic, que resulta imprescindible”, i ha assenyalat que “hi ha diversitat de situacions clíniques que motiven l’atenció continuada dels pacients pediàtrics”.

 A causa del volum de pacients que pot haver-hi ingressats la implantació de la telemetria en estes unitats es considera de gran utilitat. Així, la telemetria ofereix al Servei de Pediatria poder establir diagnòstics i tractaments molt més precisos així com poder mantenir monitorats els pacients més inestables amb una supervisió més exacta i eficaç.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 56

Últimes notícies