HomeSocietatTortosa complirà amb la nova Llei de Memòria si obliga a retirar...

Tortosa complirà amb la nova Llei de Memòria si obliga a retirar el Monument

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que l’Ajuntament complirà amb la nova Llei integral de memòria històrica que impulsarà el Parlament, en cas que la nova legislació tinga efecte sobre el Monument fraquista de l’Ebre, un monòlit protegit pel POUM del 2007, i que es va decidir mantindre i reinterpretar en una consulta ciutadana celebrada al 2016. La nova llei obligarà els ajuntaments a la retirada dels vestigis franquistes, si bé la consellera de justícia ha admès que caldrà estudiar el cas de Tortosa en existir-hi una consulta prèvia.

La nova llei de memòria  democràtica que està preparant el Departament de Justícia de la Generalitat serà una nova llei integral que facultarà la Generalitat per retirar la simbologia franquista dels carrers i places de Catalunya, anul·lar condecoracions i suprimir els noms de carrers en homenatge a personatges vinculats amb les dictadures i els crims de la humanitat i serà d’obligat compliment per als ajuntaments.

Davant aquesta nova situació, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha recordat que l’Ajuntament sempre ha respectat la normativa vigent sobre memòria històrica i insistix que la legislació actual preveu que es puguen conservar o reinterpretar aquells monuments o vestigis sempre i quan estiguen protegits, cas del monument del riu, protegit pel POUM del 2007. A més recorda que la consulta del 2016 es va impulsar per una acord majoritari dels grups municipals, amb el suport de 20 dels 21 regidors i que des de l’Ajuntament s’ha treballat per donar compliment al que “la ciutadania va decidir” . Ara bé, Roigé ha insistit que “si hi ha una nova normativa que no ens empara, com ens ha emparat fins ara, li donarem compliment”.  

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 61 = 65

Últimes notícies