HomeInfraestructuresTortosa consigna els diners per a poder disposar dels terrenys per al...

Tortosa consigna els diners per a poder disposar dels terrenys per al nou hospital

Tortosa ha fet el pas per a assegurar-se la propietat dels 70.000 metres quadrats del pla parcial del Camí de Roquetes que posarà a disposició de la Generalitat per tal que el Departament de Salut hi construïsca un nou hospital.

Una part del sòl ja era de titularitat municipal i en relació amb la resta, l’Ajuntament va aprovar dimecres una modificació pressupostària que inclou una partida de 900.000 euros per a l’adquisició de béns immobles, que es destinaran a la compra de terrenys propietat de la Sareb al Camí de Roquetes i, si hi ha marge, altres terrenys per a construir una pista d’atletisme a Jesús.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, el preu de compravenda dels terrenys a adquirir per a l’hospital encara està pendent d’una darrera valoració per part de la Sareb. Posteriorment, caldrà fer una modificació “molt senzilla”, segons Roigé, del planejament urbanístic, per a destinar tots els terrenys a equipaments.

La inclusió d’esta partida en la proposta de modificació pressupostària que es va votar dimecres en un ple extraordinari va aplanar el vot favorable de Movem i ERC, a l’oposició, i l’abstenció de Ciutadans, no sense la dosi de debat persistent sobre mèrits i demèrits al voltant del debat hospitalari.

La CUP va qüestionar la manera com “es condicionen els terrenys del nou hospital a la resta d’actuacions” previstes en la modificació, que va ser l’únic grup a votar-hi en contra, després de lamentar que no s’haja inclòs una escola bressol per al nucli principal tortosí o partides per a crear habitatge social. El Govern municipal sosté que apostaria per una nova escola bressol pública si s’activen subvencions al respecte per part de la Generalitat.

ERC i Movem també van trobar a faltar estes mateixes partides, però el portaveu republicà, Xavier Faura, va prioritzar l’ampliació del museu de Tortosa o la inversió de 100.000 euros en manteniment de centres escolars i, sobretot, el nou hospital: “Ja vam dir que ho posaríem molt fàcil per tal que ningú no tinga cap excusa per a no iniciar ja el nou hospital”.

El portaveu de Movem, Jordi Jordan, també va reclamar terrenys per a una nova escola a Remolins, però va agrair el “canvi de discurs” de Junts per Tortosa i ERC envers l’hospital, ja que els dos grups encara no havien votat obertament a favor del nou hospital al ple, segons ells, perquè la Generalitat tampoc no havia concretat la seua aposta.

Jordan va reivindicar el paper dels comuns al Parlament, però Roigé li va demanar que, més enllà de les medalles, pressionés perquè en el pressupost del 2023 hi haja partida per al futur hospital ebrenc. El PSC, tot i no intervenir en el ple, també s’ha presentat com el principal abanderat del nou hospital des del 2004.

Ara el cavall de batalla serà si el Govern, que este divendres explica el projecte d’ampliació del Verge de la Cinta, fa avançar paral·lelament la tramitació del futur hospital, com li reclamaran al Parlament els comuns, el PSC i la CUP, o s’espera al 2025, com va datar a l’abril el conseller Argimon.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

87 + = 96

Últimes notícies