HomeInfraestructuresEl CAT haurà de tornar a licitar la variant de la canonada...

El CAT haurà de tornar a licitar la variant de la canonada a l’Ametlla per l’increment de preus

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) haurà de tornar a traure a licitació les obres de la variant de 375 metres de nova canonada -de 1.600 mm de diàmetre- a l’Ametlla de Mar, en un dels trams afectats pels problemes de corrosió del tub de formigó pretensat que han ocasionat dos col·lapses -a l’Ametlla i a l’Ampolla- en els darrers dos anys.

Els dos trencaments es van produir per la salubritat de l’aigua de reg de les finques per on transcorria la canonada, i en detectar-se un tram especialment crític a l’Ametlla, es va apostar per desviar el traçat i, amb un projecte aprovat per la via d’urgència, es van adjudicar les obres per 1,2 milions d’euros a l’única empresa concursant, Aquambiente.

Ara, però, el context d’inflació desbocada, accentuat per la guerra d’Ucraïna, ha provocat un sobrecost en el projecte de més d’un 25 %, segons ha explicat el president del CAT Joan Alginet. Això obliga a fer un nou concurs, després d’arribar a un acord de rescissió amb l’empresa adjudicatària. La variant havia d’estar a punt a finals de juny, i ara amb sort estarà operativa durant l’últim trimestre de l’any.

Mentrestant, però, com que es tracta d’un punt que preocupa al CAT -i més encara amb vista a la temporada estival, de més consum- es prioritzarà este tram en el projecte paral·lel d’instal·lació de fibra òptica per a auscultar en continu l’estat de la canonada, un projecte que costa 4 milions d’euros i que afecta tota la conducció principal des de Campredó fins a Constantí. Segons els tècnics del CAT, al juliol este tram problemàtic ja estarà monitoritzat, amb la qual cosa es podria actuar de forma preventiva en cas que es detectessen signes de deterioramanent amb risc de nous col·lapses.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 28

Últimes notícies