HomeSocietatTortosa constitueix la comissió mixta entre l’Ajuntament i el poble dels Reguers,...

Tortosa constitueix la comissió mixta entre l’Ajuntament i el poble dels Reguers, per a impulsar-ne la creació de l’EMD

Esta setmana s’ha constituït la comissió mixta d’estudi per a la creació de l’EMD dels Reguers. En formen part representants de l’Ajuntament de Tortosa així com del Consell de Poble.

L’objectiu d’esta comissió és iniciar el procediment per tal d’avaluar la possibilitat que el poble dels Reguers es puga constituir com una nova Entitat Municipal Descentralitzada al municipi de Tortosa. Una decisió que, en últim terme, s’haurà de sotmetre a votació de la gent del poble.

La comissió està presidida per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Compta amb set vocals més en representació de l’Ajuntament: el tinent d’alcalde d’Hisenda i un membre de cada una de les formacions polítiques amb grup municipal al plenari.

En representació del poble dels Reguers, la comissió també té vuit membres: la representant de l’alcaldia als Reguers, Esther Vidal, així com la resta d’integrants del Consell de Poble, on hi són presents formacions polítiques i membres d’entitats socials dels Reguers.

En les pròximes setmanes, la comissió es reunirà per a seguir definint els aspectes relatius a les competències i pressupost que correspondrien a l’EMD dels Reguers.

Actualment, el municipi de Tortosa ja compta amb tres EMD al seu terme: la primera en constituir-se va ser la de Jesús, al 1993. Posteriorment, al 2011 es van constituir les EMD de Bítem i de Campredó. La figura de l’Entitat Municipal Descentralitzada dona major autonomia als pobles, que poden gestionar directament part dels recursos municipals i poden desenvolupar les competències que tenen delegades. Això permet apropar la gestió municipal a la ciutadania dels pobles que conformen Tortosa.

L’abril d’enguany, en el moment del nomenament de l’actual alcaldessa pedània dels Reguers, Esther Vidal, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja va manifestar la voluntat de l’Ajuntament i del Consell de Poble per a impulsar la creació d’esta nova EMD. Roigé recorda que la descentralització municipal és una de les premisses del govern municipal, i que suposa poder donar eines als pobles per tal que puguen tindre més autonomia i, d’esta manera, guanyar en eficiència al conjunt del municipi.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 32 = 38

Últimes notícies