HomeSense categoriaTortosa demana esdevindre Ciutat Gegantera de Catalunya durant el 2021, coincidint amb...

Tortosa demana esdevindre Ciutat Gegantera de Catalunya durant el 2021, coincidint amb la Capital Cultural

L’últim ple ordinari del mandat municipal 2015-2019 ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament a la petició de la Colla Gegantera i Cort de Bèsties de Tortosa perquè la ciutat esdevinga la Ciutat Gegantera de Catalunya al 2021. Des del 1985, aquest títol s’atorga a una població diferent cada any, i durant aquest temps la població actua com la màxima representant de la cultura gegantera del país.

La colla gegantera de Tortosa remarca que el fet que la ciutat aculla al 2021 el títol de Capital de la Cultura Catalana és una avinentesa que reforça la possibilitat que, a més, siga la Ciutat Gegantera. En aquest sentit, assenyalen el gran potencial que té la ciutat pel nombrós calendari d’activitats culturals al llarg de tot l’any, entre les quals, actes de cultura popular i tradicional relacionats amb el món geganter i el folklore tortosí. L’atorgament d’aquesta distinció comportaria l’organització de diferents activitats relacionades amb el fet geganter i de promoció de la cultura popular i tradicional catalana.

Tots els grups municipals han mostrat el seu suport a aquesta candidatura, que s’ha aprovat per unanimitat, i han felicitat la colla gegantera tortosina per la tasca de conservació i difusió d’aquesta part del patrimoni cultural.

El ple també ha aprovat les cinc mocions polítiques presentades pels grups municipals: totes per unanimitat, excepte la presentada per la CUP-AE, que ha comptat amb l’abstenció del PP i el vot contrari del PSC. La moció proposava instar al tancament de les centrals nuclears que hagen sobrepassat la seua vida de disseny. Pel que fa a la resta, corresponen a les dos de Movem Tortosa, per donar suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) per la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya, i per habilitar més aparcaments de motocicletes a Tortosa; i les dos del PSC, per la creació del consell de l’FP de Tortosa, i per reparar els elements de l’enllumenat públic de Tortosa que es troben en mal estat.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies