HomeSense categoriaTortosa dona el tret de sortida a la recollida d’aliments de...

Tortosa dona el tret de sortida a la recollida d’aliments de primavera

TORTOSA // Avui divendres i demà dissabte, el Banc dels Aliments i la resta d’entitats socials de la ciutat estan recollint les donacions de menjar a les portes del mercat de Tortosa i dels supermercats de la ciutat.

Segons ha remarcat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, “la necessitat encara continua vigent”, i és que, segons les dades, a la demarcació de Tarragona hi ha un 30% més de famílies en situació de vulnerabilitat que abans de la pandèmia.

La tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social, Mònica Ripoll, ha posat de relleu la tasca que desenvolupen les entitats assistencials en moments com l’actual, en el qual la Covid-19 ha agreujat la situació d’algunes famílies. Així mateix, ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la recollida d’aliments: “Tortosa hem demostrat any rere any que som una ciutat solidària, i aquest cap de setmana tenim l’oportunitat de tornar-ho a fer”, ha explicat.

El portaveu del Banc dels Aliments ha explicat que més de 300 voluntaris participaran d’aquesta recollida solidària. “Estem molt satisfets de la resposta del voluntariat, tot i ser un moment complex la ciutadania de Tortosa ha tornat a estar a l’altura i s’ha pogut cobrir tots els torns”. En aquesta línia Ologaray també ha volgut agrair d’avançat a totes aquelles persones que fan el seu donatiu, tot recordant que “quan sumem esforços institucions, empreses, particulars i entitats socials, aconseguim multiplicar els resultats”.

La recollida s’adreça especialment a quatre tipus de productes: les conserves de peix, els llegums cuits, el caldo i l’alimentació infantil (preferentment farinetes). La resta d’aliments de primera necessitat que eren objectiu en anteriors edicions (llet, oli, pasta, arròs…) estan coberts gràcies a les aportacions extraordinàries d’administracions que han doblat els recursos destinats a les entitats assistencials per fer front a les conseqüències de la Covid-19.

Ologaray també ha fet una aposta per dignificar la pobresa: “hem de seguir apostant per integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d’exclusió”. “Si som capaços de cobrir l’alimentació d’una família, aquesta pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure”, ha conclòs.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 37 = 42

Últimes notícies