HomePolíticaTortosa es prepara per crear el servei municipal de llars d'infants públiques

Tortosa es prepara per crear el servei municipal de llars d’infants públiques

El plenari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat la creació del servei municipal de les dos llars d’infants públiques que es construiran a la ciutat, una al barri del Temple, i l’altra, a Ferreries. En la sessió plenària extraordinària celebrada el passat dilluns, també va aprovar-se, inicialment, el reglament d’estes llars d’infants municipals, que es gestionaran de forma directa. La proposta de l’equip de govern de Movem-PSC i ERC va rebre el suport de la CUP i Junts per Tortosa.

Des del govern, el regidor d’Educació, Víctor Grau, indicava que amb l’aprovació de la creació d’este servei municipal, el govern “s’ha posat l’accelerador” i que estan treballant de manera “incansable” per a “avançar en la universalització de l’educació de 0 a 3 anys”. A més a més, va detallar que amb esta aprovació es fonamenten “les bases per a fer de Tortosa, una ciutat més educadora, feminista i justa que cuida els més menuts i combat les desigualtats en els primers anys de vida”, i que es demostra “l’aposta de la ciutat per la creació d’entorns acollidors públics per a dur a terme experiències educatives centrades en el desenvolupament motriu, cognitiu, emocional i de relació”.

Tanmateix, tot i que des de Junts van donar el seu vot favorable a la proposta, la seua portaveu, Meritxell Roigé, va qüestionar alguns continguts de l’estudi econòmic i financer que acompanyava l’expedient de creació d’estes dos llars d’infants. En este sentit, Roigé va assenyalar algunes “incoherències” de la documentació: “en primer lloc, es contempla que les 74 places de cada llar estaran cobertes des del primer dia que entra en funcionament el servei, cosa que és difícil i segur que no passarà. En segon lloc, es preveu que la meitat dels infants es quedaran al menjador, i que durant els onze mesos del servei, estaran cobertes el 100% de les places. Crec que és evident que ni les places estaran cobertes al 100% des del dia 1, ni tampoc al llarg dels onze mesos”. També va assenyalar que mentre el reglament diu que no es prestarà servei part del juliol i part del setembre, l’estudi econòmic indica que es pagarà el mes sencer.

D’altra banda, la portaveu de Junts per Tortosa també va criticar que els preus públics estimats tant de la llar com del menjador de les futures llars públiques de la ciutat, en alguns casos, superen els preus establerts a les escoles bressol municipals, per exemple, de Bítem o Jesús, o inclús, diu, “són més cars que algunes llars privades”. Els preus públics estimats en el reglament, determinen una mensualitat de 170 euros per a Infantil zero (I0), 160 €/mes per a I1 i per a I2; mentre que per al menjador s’establix un preu de 160 €/mes. “Si ho comparem amb la llar d’infants de Jesús, creada pel nostre govern, veiem que té un preu públic de 150 €/mes: 20 € mensuals menys que a Tortosa en el cas d’I0, i 10 €/mes menys que a I1; mentre que el menjador costa la meitat: 80 € respecte dels 160 € que vostès plantegen. Per tant, el servei ja és més econòmic a Jesús que a Tortosa”, exposava Roigé.

Així mateix, la portaveu de Junts per Tortosa també va retraure al govern i al regidor de la CUP, Sergi Arnau, que “en cap lloc de l’expedient hi ha bonificacions per a famílies vulnerables, ni tampoc res d’allò que tant han reivindicat com és la tarificació social: Per tant, tornem a veure un xec en blanc al govern”.

Respecte dels preus públics, el regidor d’Educació va etzibar a Roigé que es tracta només d’un estudi econòmic i que hi ha marge de temps per a incloure canvis en els preus, així com per a introduir la tarifació social: “Entenem tots que els preus públics s’hauran d’aprovar, i que, evidentment, les bonificacions s’inclouran en els preus públics. Crec que ningú té dubtes que este govern treballarà per a la bonificació dels preus públics de la llar d’infants”.

Al seu torn, Arnau, per al·lusions, va respondre a Roigé que “tal com vam anunciar quan es van aprovar les ordenances municipals, la CUP ha negociat amb el govern l’aplicació de la tarificació social progressiva als preus públics, i no és una qüestió que s’haja d’aplicar a partir de ja, sinó que hem de trobar el model més adequat d’acord amb les necessitats de Tortosa”.

Amb tot, Roigé va concloure que “compartim que hi haja llars públiques, però creiem que s’ha de ser rigorós i fer les coses bé i avui el govern no ho està fent”; mentre que l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, va respondre-li que “l’expedient no serà negatiu si tothom vota a favor i no hi ha hagut cap abstenció ni vot en contra”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 10 = 12

Últimes notícies