HomeCulturaTortosa forma un teixit cultural al voltant de la música i la...

Tortosa forma un teixit cultural al voltant de la música i la dansa

La ciutat de Tortosa es caracteritza per la seua història, cultura, gastronomia, per ser un territori unit per una llengua i molts parlars. Tortosa és el resultat d’anys de convivència i diàleg entre diverses cultures, i sobretot, Tortosa és dansa i música.

Tortosa ha format un teixit cultural i social al voltant de la música i la dansa, i al llarg dels anys, són moltes les escoles que s’hi han format per a cobrir este servei tan imprescindible per a la ciutadania. Estes escoles, tant públiques com privades, atorgen una gran riquesa a la ciutat.

Actualment, hi ha tretze escoles de dansa i música, repartides per tota la ciutat, que ensenyen als més petits, i no tan petits, a ballar, cantar i gaudir de la música.

Mar Lombarte del Cor Labinota explica que estan contents de formar part d’un teixit cultural tan important com és este. “Sempre hem intentat posar el nostre granet de sorra per a enriquir encara més la vida cultural de Tortosa, col·laborant amb entitats de la ciutat, i estan presents als actes culturals importants com la Festa del Renaixement o les Festes de la Cinta”.

Per altra banda, l’Escola de dansa Sway Dance opina que formar part d’un teixit cultural “és molt gratificant, perquè a banda de ser un negoci, estem fomentant la cultura del món del ball, i això ens dona una responsabilitat molt gran, però de la qual estem molt contents. A més a més, en l’àmbit social també tenim una gran part de responsabilitat, ja que la dansa és un espai social i permet als nostres alumnes crear relacions i ens permet participar en esdeveniments culturals com són les donacions de sang o la marató” explica la directora i professora Ona Ruiz.

Ara que arriba el juny, i amb este el final de curs, moltes d’estes escoles preparen els seus festivals per a mostrar a les famílies dels alumnes, i també a les entitats, tot el treball que s’ha après en l’últim any del curs.

Els alumnes del Cor la Labinota organitzaran el seu festival el pròxim 26 de juny a l’Auditori Felip Pedrell a les 19.30 hores. En canvi, l’escola de dansa Sway Dance no prepara cap festival escolar, igual que l’any passat, a causa de la situació sanitària que s’està vivint, i de la qual preferixen esperar-se un altre any, i tornar amb més força.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies