HomePolíticaTortosa fragmenta l’últim pagament per a tancar la compra de la Clínica...

Tortosa fragmenta l’últim pagament per a tancar la compra de la Clínica Terres de l’Ebre

Tortosa podrà tancar definitivament l’adquisició de la Clínica Terres de l’Ebre, acordada fa deu anys, en haver negociat amb l’antic propietari, la mutua Divina Pastora, la fragmentació de l’últim pagament pendent, de 4 milions d’euros.

Ara a l’octubre pagarà 3,5 milions a través d’un préstec bancari que el ple, en haver-se reduït la quantitat, podrà avalar sense majoria absoluta, només amb més vots afirmatius que negatius, i els 500.000 euros restants es pagaran abans del juny del 2024.

D’esta manera, una maniobra comptable permetrà driblar un divorci polític que també havia esquitxat l’empresa pública municipal Tortosa Salut SL, titular del centre hospitalari de l’antiga Aliança.

L’operació va quedar sorprenentment encallada al juliol quan el ple municipal va tombar l’aval perquè Tortosa Salut SL contractés un préstec bancari pels 4 milions d’euros. Aleshores, la topada política oberta per unes declaracions del nou alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en què culpava l’anterior govern de Junts per Tortosa de no haver liquidat l’operació abans de les eleccions municipals, van acabar amb una imatge impensable: Junts va evitar donar suport a la contractació del préstec que culminava el pla financer negociat deu anys enrere pel seu propi espai polític. Per tornar al guió previst, Junts exigia que Jordan rectifiqués les seues acusacions sobre la situació econòmica del consistori i de la clínica.

Finalment, Junts es va abstenir en el ple. La CUP, també, per motius diferents, i el Govern no va assolir la majoria absoluta necessària, ja que els 4 milions suposen més del 10 % dels recursos ordinaris de l’Ajuntament. Ara, en canvi, el crèdit de 3,5 milions només requerirà l’aprovació per majoria simple del ple.

L’equip de Govern de MovemPSC i ERC en tindrà prou amb els deu vots dels seus regidors i la garantia que l’edil de la CUP mantindrà la seua abstenció, si bé s’hauran hagut de pagar uns 70.000 euros en concepte de demora -uns 20.000 al mes segons els càlculs del Govern actual- i també caldrà assumir els interessos que genere el mig milió restant.

Pendent d’un ple extraordinari

La proposta va passar este dimecres pel Consell d’Administració de Tortosa Salut -i Junts en este cas hi va donar suport, com de fet ja havia fet en el Consell d’Administració del juliol- amb la idea de ser traslladada al ple municipal la setmana vinent, segons va anunciar l’alcalde Jordan, que va lamentar el “bloqueig contra tot pronòstic” generat durant este temps pel principal grup de l’oposició.

L’alcalde va afegir que la renegociació no ha estat un procés fàcil tot i que va agrair la predisposició del venedor. En canvi, l’exalcaldessa Meritxell Roigé, en declaracions a Canal TE, va restar mèrit a la fórmula escollida: “No és cap solució màgica. Esta possibilitat existia i existix i s’ha volgut generar un teatre per intentar culpar al nostre grup municipal. Fa deu anys que se sap que s’ha de fer este pagament”.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 35

Últimes notícies