HomeSocietatTortosa implementa el Pla de prevenció i abordatge de les violències sexuals...

Tortosa implementa el Pla de prevenció i abordatge de les violències sexuals en entorns d’oci i festius

L’Ajuntament de Tortosa ha elaborat un Pla municipal de prevenció i abordatge de les violències sexuals en entorns d’oci i festius. El text inclou més d’una vintena de propostes d’actuació en diversos àmbits, que tenen com a finalitat la prevenció de possibles agressions de caràcter sexual, especialment en el cas de les dones o del col·lectiu LGTBI. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, i la tinent d’alcalde i regidora d’Igualtat, Dolors Bel, han subratllat que l’elaboració d’este pla ha comptat amb la participació directa d’associacions, entitats i professionals dels sectors implicats en la prevenció de les violències sexuals.

D’esta participació se n’ha pogut fer una diagnosi que “ha permès fer una primera conclusió: que la situació a la ciutat no és dolenta”, ha detallat l’alcaldessa. Tot i això, el Pla preveu seguir treballant de manera preventiva per reforçar aquelles qüestions que ajuden a evitar situacions no desitjades i que responen a la voluntat de no actuar només a posteriori, sinó potenciar el respecte a les dones: “Volem que siga una eina útil per aconseguir un municipi lliure de violències sexuals”, ha remarcat la regidora d’Igualtat, que ha recordat altres situacions que s’han viscut a nivell global, com les del moviment ‘Me Too’ o agressions a dones per grups d’homes en entorns festius.

Meritxell Roigé ha recordat que l’Ajuntament de Tortosa fa temps que ve treballant per actuar de manera preventiva perquè no es produïsquen situacions de violència sexual. Com a exemples hi ha tallers amb estudiants d’instituts o amb les penyes de les festes majors, o també la creació d’un punt lila per informar, assessorar i ajudar les dones que s’hagen pogut sentir agredides en contextos de festes. El pla també té previst implementar altres accions que ajuden a sensibilitzar i previndre actituds sexistes; potenciar espais de relació igualitària; generar respostes institucionals per abordar les violències homòfobes, o accions en l’àmbit urbanístic per reforçar la seguretat de les persones amb recorreguts segurs, entre d’altres.

El ple ordinari de desembre ha donat el vistiplau al pla, amb els vots a favor de tots els grups municipals. També s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal del PSC, per instar la Generalitat de Catalunya a que destine els 6 milions d’euros pressupostats per pal·liar els efectes de la regressió i la subsidència al Delta. Ha sigut una de les vuit mocions proposades pels grups municipals: d’estes també s’han aprovat les de Movem Tortosa, per a la creació de punts wifi a la via pública; la d’Esquerra Republicana, per a la creació d’una oficina municipal d’escolarització; o la proposta per construir una passarel·la al lloc de l’actual monòlit franquista, presentada conjuntament per Movem i Esquerra. Per contra, no han comptat amb els vots suficients les dos propostes de Ciutadans: una, per a la construcció d’un nou hospital a Tortosa; i l’altra, per incorporar Isaïes Riba al nomenclàtor, proposta que la resta de grups han rebutjat en no comptar amb un consens previ abans d’arribar al ple. Així mateix, tampoc han prosperat les dos mocions de la CUP: una, per a l’elaboració d’un pressupost per a fer front a la crisi econòmica i per impulsar uns pressupostos participatius per al 2022; i l’altra, per impulsar un model públic i de qualitat a les residències i en l’atenció a la gent gran.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 31 = 38

Últimes notícies