HomeEconomiaTortosa obre el termini per a acollir-se a les ajudes a la...

Tortosa obre el termini per a acollir-se a les ajudes a la rehabilitació d’edificis al nucli antic

L’ajuntament de Tortosa ha obert el període per tal que les comunitats de propietaris d’edificis situats al nucli antic de Tortosa puguen acollir-se a les ajudes per al foment de la rehabilitació. Les subvencions volen incentivar actuacions en elements comuns com ara l’arranjament de façanes, la millora de la coberta, l’adequació d’instal·lacions comunes i l’accessibilitat a l’immoble.

L’Ajuntament destina una partida de 75.000 euros del pressupost municipal, que permetrà finançar el 50% de l’obra prevista, amb una quantia màxima per a cada tipologia d’actuació. Les sol·licituds efectuades poden acollir-se a una o diverses tipologies de rehabilitació.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Habitatge, Enric Roig, ha fet una crida a les comunitats de propietaris perquè posen al dia els seus edificis “des de l’Ajuntament mantenim les ajudes com a incentiu perquè puguem impulsar la rehabilitació, i animem al fet que la gent s’hi aculla. La rehabilitació és bàsica per tal de mantenir una bona imatge de la ciutat i és responsabilitat de les diferents propietats tindre els habitatges en les condicions adequades”, ha apuntat Roig.

A la convocatòria de les subvencions del 2021, es van poder fer obres de rehabilitació en 19 immobles del nucli antic. Des que l’Ajuntament de Tortosa va començar a distribuir estes ajudes, ja se n’han pogut beneficiar un total de 60 edificis. Per tal de poder donar més informació o tramitar la petició d’ajudes, es pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge de Tortosa, presencialment els dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 12 h; per correu electrònic a habitatge@tortosa.cat, i per telèfon, al 600 404 232.

L’Oficina Local d’Habitatge també informa i tramita les ajudes per a la resta de subvencions que atorguen administracions superiors, com ara les ajudes al lloguer d’habitatges per a gent gran, o pròximament, les ajudes al lloguer, el bo jove, la rehabilitació de l’interior d’habitatges per a persones majors de 65 anys, o les línies dels Next Generation per a la millora de l’eficiència energètica en els immobles, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 7 = 17

Últimes notícies