HomeSocietatTortosa presenta als 'Next Generation' un ambiciós projecte integral per posar en...

Tortosa presenta als ‘Next Generation’ un ambiciós projecte integral per posar en valor els recintes emmurallats

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del regidor d’urbanisme, Enric Roig i del regidor de turisme, Sisco Pepió, ha donat a conèixer el projecte integral que l’Ajuntament de Tortosa ha presentat als Fons Europeus Next Generation convocats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Un total de 23 actuacions, agrupades en quatre eixos i emmarcades en un ambiciós projecte integral per posar en valor els recintes emmurallats de la ciutat i unir-los a través d’un carril bici i un cinturó verd que connectaria els punts d’interés turístic de la ciutat, fomentant un turisme sostenible i saludable. Resseguint el perímetre de la ciutat medieval, s’aconseguiria crear un recorregut turístic d’1,5 km que combinaria trams habilitats per sobre la muralla i d’altres de passeig a peu de muralla.

Amb esta actuació, Roigé ha assegurat que s’aconseguiria “incrementar la competitivitat turística de la ciutat, posant en valor, encara més, la història i patrimoni de Tortosa, així com l’entorn natural privilegiat en què es troba la ciutat”.

En esta línia es pretén augmentar les pernoctacions a la ciutat, aconseguir una major presència de turisme internacional, fomentar l’ocupació i obtenir un impacte positiu de l’activitat turística en l’economia local. “Creiem que és un projecte molt treballat i amb moltes possibilitats, esperem que se’ns atorguen aquests fons i puguem desenvolupar totes les actuacions, ja que suposarien una reactivació important del patrimoni i dels actius turístics de la ciutat, amb un impacte directe sobre l’activitat econòmica de Tortosa” ha destacat l’alcaldessa.

Este projecte integral s’ha elaborat seguint la línia dibuixada per l’alcaldessa de fer de Tortosa una SmartCity i per això incorpora diferents elements digitals. Des de la reconstrucció virtual de la ciutat històrica fins a una experiència virtual en 360° que recrearia un combat de la guerra de Successió. També es preveu una nova senyalització interpretativa, amb codis QR i animacions que donen a conèixer les llegendes de la ciutat i faciliten el coneixement de Tortosa i el seu patrimoni material i immaterial.

Totes les actuacions s’agrupen en quatre grans eixos: transició verda i sostenible, millora de l’eficiència energètica, transició digital i competitivitat.

El primer eix engloba la creació i integració ambiental d’una via ciclista (261.494 €), la definició d’àrees de descans i aparcament (54.291 €) així com la restauració ambiental de Bonet, Orleans i el Portal de Tarragona (90.783 €). L’eix de millora de l’eficiència energètica preveu la creació d’un camí de Ronda (1.279.987 €) i subvencions per fomentar les bicicletes elèctriques als equipaments hotelers (30.000 €). I és que un dels objectius perseguits és seguir implicant el sector privat i per això s’ha previst oferir línies de subvencions per tal de fomentar la creació de nous productes turístics.

Pel que fa a la transició digital hi destaquen actuacions com les reconstruccions 3D (157.300 €), la segona fase del pla de senyalització (239.116 €), una proposta de gamificació per descobrir la ciutat a través de proves i reptes amb el telèfon mòbil (30.250 €) i una sala de realitat virtual immersiva (121.000 €), entre d’altres. A l’eix de competitivitat hi figuren totes les intervencions de millora dels espais emmurallats: Fortí de Bonet, Fortí d’Orleans, Portal de Tarragona i Avançades de Sant Joan, així com les diferents actuacions d’interpretació vinculades (1.352.450 €).

El projecte integral té un cost de 3.694.341 €, que, en cas de ser escollit pel Ministeri, serien sufragats íntegrament pels Fons Europeus. Les actuacions s’executarien des del 2022 fins al 2024. L’Ajuntament de Tortosa destinarà, a més, 1.438.000 € a la conservació del patrimoni de la ciutat, amb actuacions de millora a la muralla del Rastre, al Fortí de Bonet i al Castell de Tenasses, entre d’altres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

35 + = 43

Últimes notícies