HomeSocietatTortosa recull més de 17.500 quilos a la 9a recollida d’aliments de...

Tortosa recull més de 17.500 quilos a la 9a recollida d’aliments de primavera

El Banc dels Aliments, en col·laboració amb Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta, Protecció Civil i l’Ajuntament de Tortosa, ha recaptat 17.500 quilos d’aliments bàsics en només 2 dies. Una recollida que s’ha hagut d’avançar un mes per la necessitat immediata d’aliments i per no haver de reduir la quantitat d’aliments que es reparteix a les famílies en situació de vulnerabilitat, tal i com s’ha fet a altres indrets del país. I és que l’augment del preu dels aliments, les conseqüències socials de la Covid-19 i la crisi migratòria d’Ucraïna han deixat sota mínims les reserves de les entitats socials.

Des del Banc dels Aliments s’ha optat, en aquesta 9a edició, per recuperar la plena presencialitat i la recollida tradicional d’aliments, amb més de 500 voluntaris, ubicats a l’entrada del mercat i supermercats, així com al magatzem, per classificar els milers de quilos que s’ha recollit. D’aquest voluntariat, 150 han estat joves d’instituts de la ciutat que han participat per primera vegada en la recollida.

Des del magatzem on s’ha dut a terme la classificació, cedit per l’Ajuntament de Tortosa, el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha volgut agrair al voluntariat la seua implicació: “gràcies a les 500 persones que heu tornat a fer possible que la recollida hagi estat un èxit”. En aquesta línia, el portaveu ha explicat que “els aliments recollits aquest cap de setmana, aquest dilluns ja estaran a la taula d’aquelles famílies que més ho necessiten”.

En un moment molt complicat, on a nivell de tot l’estat creix la necessitat, a Tortosa busquem solucions”, ha remarcat Ologaray, defensant que “Tots junts, les entitats socials, les administracions, les empreses, amb l’ajuda indispensable de la ciutadania, un cop més hem demostrat que quan sumem esforços, multipliquem els resultats”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la tasca dels més de 500 voluntaris que han participat, així com a tota la ciutadania que hi ha col·laborat. “Avui Tortosa hem tornat a demostrar que som una ciutat molt solidària”, ha dit, dirigint un agraïment especial a les entitats socials que han fet possible la recollida: el Banc dels Aliments, Càritas, Creu Roja, l’Arxiconfraria de la Cinta i Protecció Civil. En aquesta línia Roigé ha recordat que “des de l’Ajuntament de Tortosa estem al costat de les entitats i de les famílies que més ho necessiten i enguany hem tornat a doblar les ajudes, amb l’objectiu que ningú quedi enrere”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 11 = 12

Últimes notícies