HomeCulturaTortosa rehabilita el pavelló 8 de l'antic escorxador per a ampliar el...

Tortosa rehabilita el pavelló 8 de l’antic escorxador per a ampliar el Museu

Just quan s’han complit els 10 anys del Museu a l’edifici de l’antic escorxador de Tortosa, l’Ajuntament ja ha iniciat les obres que permetran ampliar la sala de visita permanent. Els treballs se centren al pavelló número 8, adjacent a l’actual sala d’exposició del fons museístic de la ciutat per la qual s’accedirà a la nova sala. L’actuació permetrà incorporar un nou espai que estarà dedicat a alguns dels autors que són referents de l’art de la ciutat. En concret, als pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i a l’escultor Agustí Querol, que van dur a terme la seua trajectòria al final del segle XIX i principi del XX.

Foto: Cedida

Són autors molt reconeguts, tant aquí com també fora de la nostra ciutat, i volíem que tinguessen un espai al Museu de Tortosa. Volem donar-los a conèixer encara més i poder mostrar les peces que en conservem al nostre fons“, ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. A més de les peces que actualment se’n conserven a la sala de reserva, la sala també podrà mostrar algunes obres d’estos autors que s’han pogut incorporar recentment d’algunes col·leccions privades, així com cessions d’obres procedents d’altres fons pictòrics. “És un projecte viu, que comptarà amb parets mòbils, de tal manera que puguem modelar l’exposició a mesura que tinguem possibilitat d’incorporar més obres al fons“, ha afegit el regidor de Cultura, Enric Roig.

Els treballs d’adequació de la nova sala del Museu compten amb la direcció de l’arquitecte tortosí Ramon Valls, que ja va dur a terme els treballs d’obertura de l’equipament, ara fa deu anys. Segons detalla, la disposició de la sala permetrà dedicar espais específics per a cada un dels tres autors: “són artistes que van treballar separadament i, malgrat que els mostrem amb espais diferenciats, també podrem explicar quins són els elements que tenen en comú“, ha apuntat Valls.

Foto: Cedida

El projecte compta amb un pressupost de 429.000 euros, que també inclouen els treballs d’adequació museogràfics així com d’il·luminació. La previsió és que la nova sala puga obrir portes durant el primer trimestre del 2023.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

88 + = 92

Últimes notícies