HomeSocietatTortosa reinterpreta les cucaferes de la ciutat amb una intervenció artística feta...

Tortosa reinterpreta les cucaferes de la ciutat amb una intervenció artística feta per totes les escoles del municipi

L’Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa, per primera vegada, la intervenció artística QKart: una iniciativa que, de la mà de l’alumnat de la ciutat, reinterpreta un element molt característic de la imatgeria festiva tortosina, la Cucafera, donant-li una nova imatge.

El consistori ha encarregat a l’artista local Joan Iniesta la confecció d’unes rèpliques de la Cucafera en petit format i de color blanc, per tal que cada escola la pogués personalitzar. Els encarregats de fer esta reinterpretació han sigut l’alumnat de 3r i 4t de primària, que han decidit la temàtica i han batejat la cucafera amb un nom. En total, hi han participat més de 400 alumnes corresponents a les disset escoles del municipi i dels pobles de Tortosa. Representants de cada una de les classes han explicat este matí, a la plaça de l’Ajuntament, els motius que els han inspirat en l’adaptació: en alguns casos, motius que posen en valor les tradicions de la ciutat; en altres, crides a fer un món millor i més sostenible, amb al·lusions a la pau; i d’altres, que subratllen l’esperit dels respectius centres.

Foto: Cedida

Des d’este dijous i durant tot el cap de setmana, coincidint amb la segona part dels actes de la 16a Mostra de Folklore Popular de Tortosa, Cucafera Folk, totes les cucaferes reinterpretades es podran veure a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment i fins a passar la campanya nadalenca, cada cucafera estarà situada en un lloc diferent de la ciutat i dels pobles de Tortosa: d’esta manera, es generarà una ruta per tal que les famílies i visitants puguen anar a veure les diferents interpretacions escampades pel municipi.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la implicació i les ganes amb les quals les escoles i l’alumnat s’han sumat a esta acció: “us felicito, perquè quan este matí hem vist el resultat de la vostra intervenció ens hem quedat parats pel nivell que heu demostrat: sou veritables artistes!“, ha dit Roigé a l’alumnat que s’ha aplegat a la presentació.

Foto: Cedida

Cada cucafera compta amb un rètol al pedestal, en el qual s’identifica el centre que l’ha realitzat i també inclou un codi QR que porta a la fitxa corresponent que es pot trobar a la web www.tortosaturisme.cat/qkart. En este portal també es poden trobar els emplaçaments que ocuparan les cucaferes a partir de la setmana que ve, així com el nom de cada cucafera, l’explicació de la intervenció artística duta a terme, i una explicació de l’entorn en el qual se situen.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

61 + = 70

Últimes notícies