HomeSense categoriaTortosa trasllada la Mostra de Jazz del 30 de juliol al 15...

Tortosa trasllada la Mostra de Jazz del 30 de juliol al 15 d’agost i en recintes d’aire lliure

TORTOSA // La Mostra de Jazz de Tortosa viurà l’edició del 2020 del 30 de juliol al 15 d’agost. L’avenç de les fases de la desescalada i el progressiu retorn a la normalitat després del confinament han comportat que el festival musical de referència de l’estiu al territori s’haja hagut d’adaptar i buscar noves dates. Aquest divendres, el regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, i el director de la Mostra, Xavier Bertomeu, han donat a conèixer alguns dels detalls d’aquesta edició, la vint-i-setena. La novetat principal és que tots els concerts es duran a terme en recintes a l’aire lliure, amb aforaments limitats i amb el necessari distanciament entre les persones, com a mesura de prevenció per la pandèmia de coronavirus. 

Xavier Bertomeu, director de la Mostra de Jazz, ha remarcat que aquesta edició serà “la del sentit comú”

Des del primer moment que vam haver d’ajornar activitats culturals ja vam manifestar la voluntat de reprogramar les que fossen possible amb les condicions necessàries. I la Mostra de Jazz era un dels exemples més clars d’aquest objectiu”, ha explicat Enric Roig. A més, ha remarcat que la voluntat és “que la Mostra continue sent un element de dinamització molt important de l’activitat cultural de Tortosa durant l’estiu, i que a la vegada puguem reforçar-ne el caràcter de dinamització de l’activitat de restauració i de l’activitat comercial de la ciutat, especialment ara en aquests moments que més es necessita per reactivar l’economia després de l’aturada per la covid-19”, ha afegit. Roig s’ha felicitat, a més, que a hores d’ara la Mostra de Jazz de Tortosa siga un dels quatre grans festivals d’aquest estil que han anunciat que es mantenen aquest estiu arreu de l’Estat espanyol, juntament amb els de Sant Sebastià, les Illes Canàries, o el de Vilafranca del Penedès. 

De la seua banda, Xavier Bertomeu ha remarcat que aquesta edició de la Mostra de Jazz de Tortosa serà “la del sentit comú”, ja que caldrà que totes les peces i les persones implicades en el festival, des dels grups que hi actuaran fins als espectadors, s’hagen d’adaptar a les condicions que comporta la situació actual. Bertomeu també ha assenyalat que el programa de concerts mantindrà el protagonisme als grups que actuen a l’Espai del Jazz Jove dels Països Catalans, i ha fet una crida especial a les formacions de les Terres de l’Ebre perquè s’hi inscriguen a través de la web del festival per poder-los incorporar al cartell i ajudar a reactivar, també, l’activitat dels músics ebrencs. 

La Mostra de Jazz es desenvoluparà del 30 de juliol al 15 d’agost, centrant principalment les actuacions entre els dijous, divendres i dissabtes. Amb tot, també es planteja la possibilitat de fer altres activitats al llarg de la setmana, que puguen ampliar el ventall estrictament musical. Totes les activitats es faran en espais oberts, la majoria vinculats a bars i restaurants, però també s’adaptaran com a escenaris altres espais de la ciutat com la plaça de l’Absis, el recinte modernista del Museu de Tortosa o el parc Teodor Gonzalez. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies