HomeSocietatTot a punt a Godall per a rebre Mil·lenària, la Fira de...

Tot a punt a Godall per a rebre Mil·lenària, la Fira de l’oli i l’espàrrec

La Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall, tot i la pandèmia, continua el seu camí i se celebrarà este cap de setmana, 12 i 13 de març. Després que durant els dos darrers anys s’hagués de suspendre per la declaració de l’estat d’alarma, enguany l’organització ha decidit donar- li una empenta, amb la voluntat que la fira, tot i la situació actual, no s’ature.

La fira torna pels carrers de Godall, una nova ubicació que ja s’havia programat per a l’any 2020, però que a causa de la pandèmia no s’havia pogut portar a terme.

La fira començarà dissabte amb l’obertura de portes a les 9.30 h. Tot el cap de setmana es podrà gaudir de la gastronomia a l’espai La Teca, on serviran esmorzars populars amb productes locals, com són salsitxa, botifarra i cansalada amb pa i allioli, tot cuinats amb oli d’oliva de la Cooperativa del Godall. També, al mateix lloc, es podrà degustar la tapa de la fira.

Dissabte, a les 10.45 h, Miquel Subirats ens aproximarà al món de l’oli amb la xarrada Godall: més de mil anys fent oli, amb la posterior visita de l’exposició de maquetes de molins d’oli tradicionals i tast d’olis d’oliveres mil·lenàries. L’activitat finalitzarà amb una visita al molí d’oli local de José Arnau Ralda.

El dissabte a les 12 h s’inaugurarà la fira, acte que anirà a càrrec de Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. I posteriorment gaudirem d’un vermut musical. A la tarda, serà el torn del taller de sabó amb base d’oli d’oliva (17 h) i la Dansada de jotes a càrrec de l’Associació Jota de Godall (17.30 h). També hi haurà una demostració de cuina a càrrec del xef Dani Jové, de l’Escola de Cuina de Villa Retiro de Xerta, que elaborà plats regats amb oli d’oliva Lacrima Olea. Diumenge es realitzarà la Mostra de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Podrem conèixer l’ofici de filar amb cotó de mà de Tot Motxilles.

Els xiquets i xiquetes també podran gaudir de diverses activitats, diumenge a la tarda, com els jocs infantils tradicionals i la xocolatada.

La fira es clourà amb l’entrega del premi a l’espàrrec més llarg. Durant el cap de setmana es realitzaran visites guiades al molí de la cooperativa Agrícola de Godall. El mestre terrisser Joan Cortiella ens farà demostracions al torn.

 

Exposicions

Durant els dies de fira es pot visitar l’exposició de maquetes de molins d’oli tradicionals al Casal Municipal. També, al mateix lloc, podem fer un viatge en el temps amb la mostra de fotografies històriques de Godall. L’església de Sant Salvador albergarà l’exposició ‘Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia’.

El Centre d’Interpretació de la Serra de Godall acollirà l’exposició ‘La Festa de les Terres de l’Ebre. Una mirada creativa i contemporània’, amb fotografies que Roser Arques (Deltebre, 1985) va fer l’any 2010 a partir d’imatges de diferents festes de les Terres de l’Ebre i per les quals va obtenir el Premi Taronja de Tarragona, que atorga l’Escola d’Art de Tarragona.

En esta exposició podreu trobar fotografies de Gandesa, Deltebre, Godall i Jesús en les quals s’identifiquen els rols socials que s’establixen durant la celebració d’una festa popular.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 16 = 19

Últimes notícies