HomeSocietatTrànsit llança una campanya per mostrar la fragilitat dels ciclistes i reduir-ne...

Trànsit llança una campanya per mostrar la fragilitat dels ciclistes i reduir-ne la sinistralitat

El Servei Català de Trànsit ha iniciat este dimarts una campanya de conscienciació per mostrar la fragilitat dels ciclistes i reduir-ne la sinistralitat. Amb el lema “Evitem-ho”, l’acció té una doble vessant, ja que es dirigeix tant als usuaris de la bicicleta perquè tinguen més percepció de risc i consciència de la vulnerabilitat com als conductors de vehicles motoritzats, de qui s’espera que augmenten el respecte i la col·laboració.

Segons indica l’ens en un comunicat, l’objectiu és arribar a la xifra de 0 ciclistes morts a les carreteres en un futur no gaire llunyà. Des del 2010, 81 usuaris de la bicicleta han mort per un accident mentre circulaven i 641 han estat ferits de gravetat.

En la immensa majoria de casos, a més, els sinistres que acaben amb víctimes mortals impliquen una col·lisió entre la bicicleta i un altre vehicle, recorda el Servei Català de Trànsit. Totes les morts dels últims tres anys, de fet, han estat així a excepció d’un cas del 2020 en què el ciclista va ser l’únic implicat. Este 2021 han perdut la vida quatre ciclistes. L’any anterior, van ser nou. I el 2019 també nou ciclistes van morir a la carretera.

Amb la campanya engegada durant este pont de la Constitució es pretén apel·lar a la responsabilitat compartida i a la convivència respectuosa, remarca el comunicat. Per aconseguir-ho, a més, es vol mostrar que darrere dels accidents de trànsit s’arrosseguen unes seqüeles inesborrables.

L’anunci que es retransmetrà en televisions, cinemes, mitjanes digitals i xarxes socials entrellaça les dues perspectives d’un accident en què va morir un ciclista. Basat en un fet real i rodat amb actors, es busca explicar les dues cares dels implicats en la seguretat viària al voltant dels ciclistes. En definitiva, es vol transmetre que la fragilitat del col·lectiu fa que paguen molt car tant un error seu com una negligència del conductor d’un vehicle de motor.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 9 = 19

Últimes notícies